follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Sunday, October 24, 2010

menghitung hari..

detik demi detik~...
ya Allah..lagi beberapa hari je lagi nk spm!!
ak sendiri cm xcye lagi..
ak akn menduduki peperiksaan terpnting dalam hidup ak!!
walaupun org kate,exam ni sbgai tiket je,tp ia masih penting.
kalu nk tengok wayang,tp xde tiket,xley r masuk panggung kn??
same cm spm,kalu xde result yg gempak or failed dlm spm,susah la nk tros kan idop..
(walaupun masih boley hidup..)

pernah dengar satu ceramah motivasi,
"11A+ bukan matlamat,tapi alat atau senjata.."
analogi ny disini(prkara yg dak kisas suke wat,,bg analogi...),kite kluar jnjalan,bawak m16 ke pistol ke,mesti sume org takut ngn kite..same macam kalu kite habes sekolah dengan result 11A+,sume org akn hormat kite,n senang nk tarik perhatian orang..
btol x?
dan kite xboley la jadikn 11A+ 2 sbagai matlamat..sbb,bile kite da capai matlamat kite,kite rase kite da berjaya,n x payah buat ap2lepas tu..
xboleh la cm 2 kn?

jadi,untuk menjadikan orang hormat dan mempercayai saya,
saya mesti capai keputusan yang terbaik dalam Sijil Pelajaran Malaysia 2010,
serta disertai akhlak yg terpuji bile habis sekolah nanti..
semoga saya menjadi orang yang berguna kepada keluarga,masyarakat,agama dan negara!!


(wah!! semangat nye!!!!)
(^.^)v

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^