follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Saturday, December 31, 2011

last post 2011

semoga yg lepas2 tu jd kenangan yg terindah. pahit manis, jatuh bangun, semua ada hikmah nya. 

be strong! mula kn hidup baru!

happy new year everyone. :D

with lots of love. <3 noranisa muhamad <3

Thursday, December 29, 2011

buat betul-betul

assalamualaikum. :)

sejak kebelakangan ni, aku asyik la update status fesbuk, twiter pasal 'kahwin'.

mana tak nya, aku ni yang bagai nak rak bercinta *konon nya*, bercouple *konon nya*, berputus cinta *konon nya*, x jugak lah dirisik sesiapa. [oh, poor nisa. sabar eh. em.]

TAPI, kawan kepada kawan kawan aku, dah bertunang hari tu, *hari apa tah?* and nak nikah dah hujung bulan ni. thats mean, tak lama lagi. kawan aku, maksud nya dia umur sebaya dengan aku. suami dia, tua setahun dari aku. dan bakal bini dia. dan kawan kawan aku. ouh, dan, mereka alumni kisas.

apa aku merepek ni? SEMUA ORANG DAH TAHU KOT DIA NAK KAWIN?

tahniah! tahniah! barakallahlakuma. :D

situasi yang lain pulak, kawan aku sorang ni, dah ada boyfriend, tapi ter'fall-in-love' plak dengan classmate aku. sampai dok terkantoi kat boyfriend dia and classmate aku. bf dia sangat2 la sweet actually. so kawan aku ni x sampai hati nak clash, walaupun dah gaduh kecil besar.

akibat sekarang, kawan aku dengan dengan classmate aku, tak bertegur sapa sampai sekarang, emm, seminggu lah jugak. sebab kawan aku malu dengan classmate aku. malang nya lagi, kawan aku and classmate aku, dua2 classmate aku.

faham cerita? tak faham tak pe. sebab memang niat nak buat post baru, tp xtaw nk update apa. so, kesimpulan nya, aku merapu.

ACTUALLY, ACTUALLY, ACTUALLY.

aku nak bagitahu ni.

bila belajar, belajar betul2.
main, main betul2,
tengok tv, tenung betul2,
on9, on9 sefokus mungkin,
makan, makan senikmat yang boleh,
solat, solat khusyuk2,
bercinta, bercinta betul2, @bila dah nikah la kan?

conclusion --> buat sesuatu benda tu, biar sehabis baik. ok?

pesanan utk noranisa muhamad juga. :)

Sunday, December 18, 2011

kusiss terbakar

assalamualaikum. :) apa khabar semua? hehe.

haaa. aku ada satu berita tergempar ni. tengok tajuk pun kauorang tahu la gempak ke tak berita aku ni.

gile la weh! baru2 ni, dlm bulan disember gak, boleh plak terbakar sekolah kesayangan aku ni *Kuala Selangor Islamic Secondary School. tapi tak de la terbakar satu sekolah. terbakar kat aspura (asrama putera) je. dorm 3. kawan2 aku kate, punca kebakaran --> mercun.

sbb apa mercun? pada pendapat aku, mercun jadi punca kebakaran sbb dak2 SPM nak celebrate habis exam. kot ye nak celebrate habis exam pun, berpada pada la junior2 weyh. tak payah lah sampai dok pergi bakar hostel tu.



the result!



kesian pengetua, ustaz kamarul. confirm pening kepala.

sekian berita terkini dari saya. :)

Thursday, December 8, 2011

update.

assalamualaikum. :)
laameeeee nyeee x update! hati ak sangat lah meronta2 nk buat post baru. mcm2 cerita kt otak ak skrg ni nk cerita kt SELURUH DUNIA! haha. over x?

1) Ombak Rindu. da bace novel die? da tengok belum movie die? belum?? Weh! ak syor kan, pergi lah tengok. SEGHIYUS best! lg2 ad plak Aaron Aziz. halamak haaaihh~. ak tgk time first day die release. pkul 3 ptg. hari khamis. haaa, bukan time holiday taw. hari weekdays biase. menarik nya 1 dis 2011 pd hari khamis tu, kelas ak habis pkul 12. then, ak ngn classmate ak, syahira, awin n elisa trus outing. dari banting, aku ulang, dari BANTING, gerak g JJ BUKIT TINNGI. sejam 15 mnit perjalanan. sanggup u. semata mata nk tgk Ombak Rindu. aaww! dan2 balik lebih pukul 7. the conclusion is, aku kene block outing/balik bermalam 10 hari bermula 2 dis. kire lah smpai bile. -.-"

2) kelas ak dapat satu berita sedih keesokkan hari nya. ibu kepada classmate aku, syarifah syahirah izzati telah kembali ke rahmatullah. Al-Fatihah. then, hari sabtu tu, 3 dis, aku, syahira, awin, elisa, wan zarif dgn syafiq pergi melawat syarifah kt sabak bernam nun. Ya Allah,hanya Allah je lah yg tahu mcm mane perasaan syarifah time tu. ak tgk die pn ak sedih. bile dengar cerita die, lagi la ak nangis. dak2 laki dua ekor yg ikut tu, pn dah merah2 mata.

part sedih habis dah.

3) lepas balik dr rumah syarifah, ktorg sambung jalan2. alang2 da smpai sabak bernam kn, naik kereta plak. walaupun 6 orang satu kereta persona tu. 6 ORANG. dr kanan, ak, awin, elisa ngn zarif berhimpit himpit kt belakang. gile sempit lah!


kitorg pergi rumah zarif. alahai casanova nih! kt rumah punye lah soleh! sidai baju, kemas rumah, cuci pinggan, menyapu. mmg xrupa casanova KMS lgsung. hilang title bile kt rumah. HAHA. mmg x duduk diam lah.

then kitorang gerak rumah awin plak. rumah kampung. ya Allah, punye lah elisa, syahira ngn syafiq terkinja kinja kt rumah awin tu. di sebabkan dorg2 ni anak bandar, BETUL2 BANDAR, budak ampang ngn kajang. tgk angsa pn xbrani. HAHA. petik jambu kt pokok, semangat gila! mmg klakar tgk dorg depan mata. batak kampung. HAHA. *boleh laa aku nk kutuk2 dorg, sbb dorg xtaw blog ak. HAHA.*

smbung plak, g sawah padi. si elisa teringin sangat2 nk pijak lumpur sawah tu. HAHA. klaka gile ah. terbayang bayang kt kepala ak skrg nih.


otw balik tu, smua da bising dah. mane nk pergi plak lepas ni. sbb kalau balik banting, konfem2 x lepas. dahla keluar pg td scara haram. kene block kan. hikhik. dan2 da smpai bukit tinggi, ok lah. kita g alamanda. konon dak laki 2 ekor tu nk tgk ombak rindu, tp semua full house. pkul 12 am pn penuh. DAN kt situ time tu jgk la, gastrik ak dataaaaaaang. duduk kt alamanda just duduk menunggu syahira ngn awin cari ubat gastrik ak kat guardian. lame la jgk. then zarif ngn syafiq terpaksa la jaga ak. aww. terharu nyah! :')

mlm tu tido rumah kakak syahira. of coz la enam2 org tu duduk satu rumah. aku duduk serumah dgn dak laki classmate ak! serius. xtaw nk gambar kn mcm mane. dah la plak x prepare bwk baju or seluar lebih. dr melawat syarifah kn, of coz la pkai bju kurg. dan2 ak kene pkai kain batik. dah la xreti pakai. mmg HARU! free2 je zarif ngn syafiq nmpk akmcm tu. kalau dgn prmpuan ak xkesah lah kn. tp ni.... huh.

4) result final exam semester 1 dah pun keluar. 6 dis hari tu. ap yg mampu ak luah kn. ALHAMDULILLAH. :)

5) sekarang, tgh cucuk2 pasang skandal baru. dgn siapa? dgn ramai org. HAHA.

6) hey! dak basketball num 4 yg aku usha time kakom aritu, ak dah dapat num fon die laahh! walawei. hebat x ak carik num fon die? bdk nibong tebal. kolej matrikulasi teknikal kedah. korek2 pny korek, die kawan Aziz KR khalid rupe nya. huh. *sape2 yg nk tahu, g lah tny aziz, sape Asyraf Rosli.* nsib baik da ada awek, kalau x, ak cop die jd skandal ak. HAHA. *hanna kate muke die mcm munir. TAAKK LAAHH! asyraf comel lagi. huh.*

7) cakap psal kakom, aku kan jd SUKARELAWAN kn. HEP (hal ehwal pelajar@admin) kolej ak, belanja semua, aku ulang. SEMUA sukarelawan, atlet n pegawai KMS yg terlibat kakom pergi A Famosa Water Park isnin depan. SECARA PERCUMA! walawei. total semua 800 org. 20 buah bas. gile kentang kan? sbb tu aku sayaaaang banget sama KMS! love u sooo much much much! HAHA. :D

dah habis semua cerita kot. next post, insyaAllah ak letak gambar lain plak. puas hati tulis panjang2! HAHA. sekian. ;)

p/s: tgh kt library. konon nk buat mind map eko, study skali sbb mlm ni ad kuiz. tapi bile da connect internet, 'melayang layang' mind map ak. HAHA.

Tuesday, November 22, 2011

question

actually,

WHAT MEN WANT?

argh.

harimau malaya


hey hey hey! serius mood ak x hilang lagi. aaaaawww! :D first time dlm seumur hidup ak yg pendek ni, tgk bola. dari awal smpai habis yaw!

awal2 tu da rancang ngn classmate nk tgk bola kt cafe. pkul 730 mlm da turun cafe. *semangat gile doe!* yelah. ak ingat bola start kol 8 mlm. konon nk cop tmpat laa. nnt ramai. then, rupeny start kol 830. haih. xpela.

sampai pkul 1130 ok. baru habes game tu. kesian gak aku tgk kat player2 malaysia. ouhh. :( mcm penat gila!

pliz la jgn kutuk si Fakri tuh! dia da penat ok! sbb tu xdpt penalty tuh. ok. Apek mmg cool. tp x ya nk puji sgt lah. -.-" *asal ak menyampah ngn apek uh? ok, mybe sbb hot gossip die? myb. haha*

bile kt cafe tu asik putus2 line astro die, g pindah bilik tv. amboi mak aih. jerit2 x ingat dunia dak2 prempuan nih. pitching paling tinggi wa cakap lu! the most highest pitching in the world! mmg mlm td ak pekak sekejap.

tp, ak seronok GILA bile akhir ny Harimau Malaya menang. ouh. :') even player indon banyak buat sinetron kt stadium tuh. huh.

last word. PUAS.

p/s: actually, Harimau Malaya ke Harimau Muda? haha. yelah, baru nk berjinak2 dgn bola. hikhikhik

Wednesday, November 9, 2011

:)

You Ask.. اَللّه Gives..
You Sin.. اَللّه Forgives..
You Repent.. اَللّه Forgets..
You Request.. اَللّه Accepts..
You Cry.. اَللّه Listens..
You Call.. اَللّه Runs..
You Knock.. اَللّه Opens..
You Attend.. اَللّه Welcomes..
You Nag.. اَللّه Hears..
You Question.. اَللّه Solves..
You Plea.. اَللّه Resolves..
You Take.. اَللّه Provides..
You Insist.. اَللّه Grants..
Everything you do is about you! and Everything اَللّه does is about you!

Sunday, November 6, 2011

introducing to you...


hello! hello! hello! entry kali ni ak nk show off kt kauorang mereka2 yang hampir dekat dan rapat ngan ak kt Matrik Selangor tu. ok, xd la rapat sgt, tp HARI2 jugak la jumpe diaorang. memandangkan pulak, aku baruuuuu je habes sem 1. yeay! *tapi 8 nov ni da kene balik kms balik sebab ada KAKOM. :'(

ni la kelas aku. A2P6. akaun 2 praktikum 6. kumpulan kuliah ke-2 kelas ke-6. kuliah terakhir kelas terakhir.

berdiri dari kiri: azwien, atiha, deeja, ayu, syarifah, may chen, keruba, elisa, syahira, wan ida, naja
duduk dari kiri: aku!, ain, syafiq, aziz, wan zarif, nazirah, farihah.

haaa. ni gambar kitaorang time photoshoot. co0l x?? dak2 kelas aku mmg. semua poyo2, tapi penyenyap. ad beberape orang je yang mulut bising aktif skit daripada yang lain. btw, lecturer2 label kan kelas kitaorang ni 'kelas kurang ajar'. HEY! bukan semua ok. sebab ketua kelas aku sorang je, semua satu kelas semua kene. sbb tu kelas kitaorang ranking last jurusan perakaunan time Ujian Pertengahan Sem. *aziz tu mmg! kurang aja. time lecturer marah2, lagi dia buat muka. menjawab. mmg xde manner la! sbb die sorg, satu kelas kene label 'kurang ajar'. hope lepas dia da ada awek ni, kurang skit la kurang ajar die kt lecturer n kurang sikit kegatalan die nk pegang2 orang. huh.*

dari kiri: wan zarif, ejat, syafiq, aziz.

dak2 lelaki kat atas ni, semua hot2 kot. wan zarif ni terkenal dgn 'playboy' ny. bak kata syahira, tiap2 minggu tuka awek. HAHA. ejat hot sbb slalu gile ponteng klas kuliah. die buat matrik ni mcm family die punye. syafiq ni plak hot sbb over bising. plus lecturer2 kate die hensem. so, sbb tu la kot die hot. em, lastly aziz. die hot sbb... mcm ak bgtaw td la. kurang ajar. bukan ak sorang je yang cakap, orang lain pun berpendapat yg sama.

well, kat kelas kitaorang, ada 2 senior or repeater. kak fariha and abang ejat. *ew. ew. ew. rase semacam panggil dorang abg akk. HAHA* so, mereka SENIOR kami! :D tp abang ejat da klua daa. :'(

haa, plus, aku rase kelas kitaorang la yang paling ramai dak2 keluar masuk. amira, farah, yaya, abg ejat, naja. and ada lagi yg ak da x ingat name. plg ramai kelas kitaorang 21 orang. dan sekarang tinggal 17 orang je.

ap2 pun, a2p6 mmg bez lah! walaupun mcm2 rintangan dan halangan. huahuahua

next is, ap2-t2-28. asrama perempuan 2 tingkat 2 bilik 28.

dari kiri: naemah, liza, mel, aku!

em, roomate ak x de bende nk describe sgt. sbb semua ok. setakat ni la. hopefully sampai ak habes sem la dorang ok je. tapi, apa yg bez ny roomate ak, dorang semua gile! tp senyap. HAHA. roomate ak jenis yg join group huhahuha, tp pasif dlm group tu. em,lebih kurang mcm tu lah. HAHA. nak tgk kegilaan kitaorang, tgk pic seterus ny. weeee~




ok. thats all uollz from myollz. :)

Sunday, October 30, 2011

move on!

assalammualaikum. hye kawan2. support me. i'm not a perfect person. and u either. tp kita boleh saling melengkapi kan? *ok. xya nk sedih2 sangat lah nisa!* huh.
nana kate, "move on!" em, so, jomlah. haha. ok. serius.








bila bruno mars da bg support mcm ni, so, i need to move on.
hehe


bismillah. lets move to the new chapter. :)

Thursday, October 27, 2011

untitle



now, after a few days, my status become true. my story is the end. and i got gastric. ouch. bagus lah. esok nak final exam, semalam kau frust, hari ni kau sakit. semua nya bermula dengan aku. salah aku.


it is hard to forget u. already miss him right now. :'(

Monday, October 17, 2011

malaysian universitiy english test

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

sangat bangat gelabah ok.

kenapa mesti aku dlm golongan first day in this week?

kenapa mesti aku group first pagi2 bute 7.30 pg?

kenapa mesti aku candidate A?

waaaaaaaaaaaaaaaaaa!


semoga ada hikmah di sebalik kejadian.
nisa,
jgn tanya kenapa.


semoga gelabah aku hilang esok pagi.
at least band 4.

aaamiinn.

pliz,
pray 4 me.
i'm begging u. :')

Thursday, October 13, 2011

total and marginal utility

*entry ini x berapa nak sesuai digunakan untuk pembelajaran rasmi.*

hello. macam dah lama x update kan? teruskan membaca.





total utility(jumlah kepuasan) - tingkat kepuasan seseorang pengguna akibat menggunakan sesuatu barang atau perkhidmatan.

marginal utility(kepuasan sut) - utiliti tambahan yang diperolehi oleh seseorang pengguna kesan daripada penggunaan tambahan satu unit barangan atau perkhidmatan yang sama.

Secara normalnya semakin banyak kita menggunakan sesuatu barangan atau perkhidmatan, semakin berkurangan kepuasan yang kita perolehi dari setiap tambahan penggunaan barangan tersebut.



skema kan??
susah nk jumpa entry aku se'skema' ini.

setelah korang semua membaca konsep di atas, meh la kita membuat application in our life.

k, kalau korang x faham, aku bagi contoh.
bayangkann..

di suatu petang yang terik, tibe2 kau teringin nak makan cendol.
*waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa*
dgn takdir Allah, kau terserempak dgn #kedai cendol wak rosman.
berhenti disitu.
kau order 1 mangkuk cendol.
makan makan makan. habis. xcukup. order lagi 1 mangkuk cendol.
makan makan makan. habis. xcukup. order lagi 1 mangkuk cendol.
makan makan makan. habis. xcukup. order lagi 1 mangkuk cendol.
makan makan makan. habis. xcukup. order lagi 1 mangkuk cendol.
sampai mangkuk ke 6,
konpem ko da muak dgn cendol dan kau bla dari kedai cendol wak rosman.
kalau wak man bagi kau free pun kau x nak.
boleh termuntah kalau kau makan.

penerangan.
pada mangkuk cendol pertama. jumlah kepuasan ko meningkat. setiap mangkuk cendol yang kau makan selepas tu, menyebabkan ko berasa puas or nikmat yang amat sangat, sampai satu masa ko dah x nk lagi bende tu.
sampai satu masa, kepuasan/kenikmatan sut kau jadi negative.

kalau x faham jugak, em, xpela.

korang pernah alami situasi mcm kat atas? aku takut kalau aku mengalami situasi di atas. aku takut, aku NAK SANGAT sesuatu, bila dah dapat, dah guna, aku muak, bosan sampai aku X SANGGUP nak lagi sesuatu tu.

aku rasa, benda ni macam boleh kait kot dengan firman Allah:

"......dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya. " (al-Baqarah;216)



emm. entah laa. aku masih sedang berfikir fikir sekarang. adakah aku di tahap total utility max? kalau boleh, aku x nk capai marginal utility kosong pun!

em, sebab tu Islam galakkan kita bercinta lepas bernikah. sebab utiliti kite terhadap pasangan kita tu, lambat mencapai max seterusnya menurun hingga ke kosong. kann? see? bertapa cantik nya Allah susun untuk kita, tp aku yang x sedar2. *isk isk. insaf sekejap.*

tapi, lecturer aku ajar, kita boleh meningkat kat balik marginal utility kita dengan mengurangkan penggunaan sesuatu barang tersebut.

that means, kau boleh tambahkan kepuasan ko balik dengan jarang2 guna barang tu.

contoh;

aku ada facebook. *ok,semua orang ad fb*
bile ak on9 24 jam sehari 7 hari seminggu 4 minggu sebulan
aku rasa bosan dan terus logout.
tp bile aku jarang bukak fb
keinginan beronline memuncak muncak.

kaann? pernah rase?

so, sampai situ je lah. sekian ulangkaji dan aplikasi subjek mikroekonomi drpd saya. :)



p/s: bahaya kalau suka sangat kat org ni. ok. mesti semua da tahu topik sebenar entry. munir.

#kedai cendol wak rosman - mmg wujud, sbb kedai pakcik ak kt meru. cendol die mmg bez gile!! aku jamin utility korang xkan berkurang. mai la datang! ^.^

Monday, September 26, 2011

sindrom

kawan saya sedang mengalami satu sindrom.
dia mengalami satu sindrom di mana
beliau keliru dan tak tahu sama ada ingin melupakan 'situasi' yang di alami
atau
terus berfikir mengenai nya dan melupakan pelajaran.
*na'uzubillah*

hal ini demikian kerana,
ramai jejaka ingin mencuba nasib menjadi calon suami untuk beliau.
*yaa. kami da 18 tahun, so, x mustahil la kalau ada orang masuk minang kan?*

anak datuk la.
adik pensyarah la.
engineer la.
anak bongsu la.
*eh? err.*

saya rase, bukan kawan saya SEORANG je yang mengalami nasib macam dia ni.
confirm, ramai laggiii.

so, saya sebagai sahabat, *ehem*
pesanan saya;

fikir kan la mana yang terbaik untuk hidup awak.
tapi kalau saya jadi awak,
saya belajar dulu.
da ada kerja, da ada duit sendir, kereta sendiri, rumah sendiri, *kalau mampu*,
baru saya fikir untuk benda2 tu.

apa2 pun keputusan awak2,
saya tetap sokong!! :D





p/s: post ini hanya rekaan semata2. :)
xde kene mengena dengan yang hidup or yang meninggal dunia. :)
of coz xde kene mengena dgn hidup aku. :)


maaf la, lately merepek je. *mmg blog ni tempat merapu. who want to join me?*
lagi2 pasal kahwin kan?? what the ................


......................................................................................................................................

exam2 aku:

muet speaking - 18/10/2011
pspm 1 (final matrix sem 1) - 21/10/2011 -----> 3/11/2011
muet reading, listening, writing - 19/11/2011

doa kan aku ye.
semoga dapat 4.00 in pspm
and band 4 in muet.

amin.. :)

Tuesday, September 20, 2011

kenapa?

assalammualaikum. ;)

entry kali ni, kita test minda. aku nak mengemukakan beberapa soalan2 yang telah lama bermain main dalam kepala aku. tapi, sampai sekarang, aku x tahu apa jawapan nya.

so, kalau boleh, korang2 yang membaca ni, tolong la aku jawab persoalan2 ni eh.

1. kenapa budak2 suka tengok cerita cartoon?

2. kenapa budak2 suka main air?

3. kenapa kanak2 lelaki suka sangat main ala2 ultraman, dragon ball *ad lg ke??*, boboi boy dll? cth; 'panahaann petiiiirrrrr~'. dan sbgai nya.

4.kenapa perempuan suka color pink?

5. kenapa mostly lelaki benci gile color pink?

6. kenapa orang suka sangat bersangka buruk dengan orang lain?

7. kenapa orang selalu 'judge a book by its cover'?

8. kenapa? kenapa? kenapa? dan kenapa?

tu je kot soalan2 aku. setakat ni laa. kalau ada lagi soalan, aku tanya lagi di entry akan datang.

instead nak elakkan daripada entry2 aku macam orang putus cinta x sambung2. haha. so, please help me by answering all those questions. ok? :D

*soalan 1 dengan 2 tu, tolong la jawab. sebab sampai sekarang aku selalu terleka tengok cartoon and suka main air. -.-"

Sunday, September 18, 2011

smKaKs-Kisas-Kms-Kmb = 4k

hello babies~! how are you? hope all of you in the pink of health. :) as usual, i wanna make a 'report' about what i've done recently. *amboi nisa, lepas balik kmb, speaking pulak die. HAHA.

kembali kepada nisa yang asal.

macam2 benda aku buat bulan ni. aku rasa aku sangat aktif ok. aktif dengan aktiviti2 formal/xformal, rasmi/x rasmi. *same ke?? formal-rasmi? xkn? heh.

first of all, Kolej Matrikulasi Selangor punya cerita dulu.

Majlis Makan Beradab Unit Dinamika.


yaeh. itulah dia slideshow nya. apa yang anda lihat, in the first sight, slideshow macam boring kan? actually, memamg bosan giler pun! em, majlis formal kan. so normal lah kalau dia membosankan.

baby! show yang dorang buat malam tu macam haram! ok, kat sini bukan nak kata pasal halal or haram ok. nak cakap, persembahan yang dorang buat, bosan gile. lawak x jadi, nyanyi x berapa nak sedap. nasib baik makanan dia, boleh la tahaannn.

btw, aku sedar, kalau aku nyanyi pun x sedap gak. buat klaka pun xde orang nak gelak. aku sedar diri ok. sebab tu aku x memalukan diri aku buat persembahan malam tu.

more picture, kat facebook aku.

next, SMKA Kuala Selangor + Kolej Islam Sultan Alam Shah

Jumpa Nora Before She Go To Jordan.

sebab apa aku post? sebab sangat susah nak jumpa nora ok. busy sangat. jarang2 jumpa or chatting. sebab ini salah satu aktiviti aku. keluar dari KMS, pergi jusco bukit tinggi, penat ok. sebab ini belog aku. so, sesuka hati aku la nak post apa. *baca dengan nada yang c0ol please. jangan marah2. :)

sorry nora menyusahkan kau hari tu. *ok, actually, aku x taw nora baca belog aku ke tak.

kembali kepada Kolej Matrikulasi Selangor.

Malam Pesta Tanglung.

malam tu, BEST gile. konsert/persembahan dia, co0l giler. kau bayang la, budak2 CINA buat show pegang2 tangan beb laki perempuan! *x ya nk heran sangat la kn kalau dorg nk pegang2 tangan pun.

sebab apa best show malam tu? sebab budak2 cine tu sporting. sebab budak2 cina tu berani pegang2 tangan laki perempuan depan lecturer. memang hot gile budak2 melayu x ley buat macam tu. HAHA. *aku x termasuk ok. sebab xde tangan laki nk di pegang. HAHA.


main lantern macam budak2. hey! kaorang2 pernah main ke??


malam tu jugak aku baru tahu pasal berkaitannya moon cake dengan full moon. berkaitnya moon cake dengan cina. moon cake = reunion cake.

more picture, kat facebook aku.

the hot story is, Kolej Matrikulasi Selangor + Kolej Mara Banting = KISAS

Bermula Waktu Tengahari Hannan Sehingga Ke Malam Hannan.

hatta, bermula la kisah, arakian nya. HAHAHA.

seorang muslimin kisas, eh, ex-muslimin kisas ambil aku kat klang. *wow! aku keluar dengan budak kisas doe!

then, zuhur di Masjid Sultan Suleiman. menunggu seorang lagi ex-mulimin kisas utk join kami. *ok, aku keluar dengan 2 org muslimin kisas.

then, kami meneruskan perjalanan ke KMS. wink wink ;) setelah aku dibahan macam orang gile dalam kereta manual berwarna putih itu, akhir nya sampai juga kat KMS. wink wink wink ;D HAHA.

then, jumpa la Hanna dan Nana. motif sebenar ok. bukan motif aku, tapi motif muslimin itu. wink wink wink wink wink! :DD HAHAHAHA.

dengan membawa barang Hanna, dan makanan Hanna dan Nana. ok, aku yakin korang terbelit belit lidah bila sebut banyak2 kali nama Hanna dengan Nana ni. *macam gile kan aku g lawat 2 org ni? padahal da tiap2 hari jumpe.

bila da jumpa, senyap pulak! dalam kereta, lebat bukan main! ouh, hipokrit. makan2. macam malu2 pulak. aku xde kat situ pun nak gelabah. *ok, aku sangat bangga aku sangat diperlukan ketika itu. HAHAHAHA

then, gerak pergi KMB. unplanned. pergi tanpa tahu arah tuju. macam orang gile. tapi sampai jugak. lebih hulu dari KMS ok. agak usang dari KMS. ihikk. TAPI, x dinafikan. budak2 lelaki kt situ, major hensem. aaawww~! haha. ok. bukan. tak dinafikan, budak2 International Baccalaureate World School, memang pandai2. gile pandai. jangan nak mengade nak debat2 dengan mereka.

ok. aku baru perasan, boboy pakai baju merah hitam and gugurl pakai baju biru. -.-"
air semua sama. terima kasih yang membelanja. tidak dilupakan, roti canai. ngeehh. ;)

di sana kami berborak seperti kawan lama. *asal masuk part KMB aku sangat skema??

beb! x pernah aku bercakap dengan KU. KU beb! dan muslimin2. eh, ex-KU dan ex-muslimin2 kisas. omg. apatah lagi makan se meja dengan dorang! memang di luar jangkaan.

bila da start borak, memang tak berpenghujung la. x sedar diri nanti aku balik dengan 2 lelaki itu. huh.


lastly, kami berlima pun pulang ke KMS utk menghantar Nana dan Hanna. dan setelah aku penat membahan Nana dan ex-muslimin itu. HAHAHAHA.

aku sampai klang pukul 9, dan dalam keadaan yang agak menyeramkan. tetapi aku masih selamat sampai di rumah. Alhamdulillah.

cerita selanjut nya, try la usha2 blog Hanna ke, blog Nana ke, Muslimin 1 ke, Muslimin 2 ke. *ok,world of blog. semua benda nak cerita.

kot2 kalau korang dapat tahu cerita2 selanjutnya, yang xde dalam blog aku. kalau ada, untunglah. kalau tak ada, nasib korang lah. haha.

ok, post yang sangat panjang dari aku. puas! utiliti maksimum.

sekian. :)

Saturday, September 10, 2011

unknown

assalammualaikum. di dashboard masing2,(bg yg follow aku) mesti ada update post dari aku kan? dan semesti nya ada optional utk anda, sama ada utk buka blog aku atau terus scroll ke bawah utk tgk update org lain. :)

..........................................................................................................................................................................

nak berkawan, jangan memilih. yg cantik2/hensem2 je. yg pandai2 je. yg kaya2 je. jangan letak syarat. please. ikhlas berkawan. aku paling benci orang memilih kawan.

kau ingat kau HOT sangat nak member perfect je?? kau pun macam sakai!

sedar diri please. *untuk aku dan semua yang membaca.
..........................................................................................................................................................................

"kalau xde org nak, baru ak balik kat kau"

ok.

terang terangan kn? jelas, nyata dan terang. izhar di situ.
maksud ny: aku pilihan terakhir. the last choice.

kire aku = pakai buang?
tp aku x kisah sebab aku sayang.

cinta itu buta. ke aku yang mengalami ke'buta'an?
mabuk cinta. ke aku yg mabuk?

cinta? *eewwww! x tipu, aku pun geli. tp bila kau alami sendiri, kau akan tahu kau x perasan ia berlaku.*

gile desperate.
dengan manusia sampai macam ni sekali?

memang aku gile. dan aku x suka ke'gila'an aku nih. i want to stop it. serius. but, how?

..........................................................................................................................................................................

kawan aku kata, dia x percaya apa yang aku cakap. tapi dia masih berkawan dengan aku.

kawan aku kata, aku teruk. tapi dia masih berkawan dengan aku.

kawan2 aku tahu, mulut aku 'laju' je cakap. tapi dorang masih berkawan dengan aku.

kawan2 aku tahu, aku ada macam2 keburukan kelemahan lain. tapi dorang masih berkawan dengan aku.

hari ini. bila difikirkan balik. aku terharu. :') TERIMA KASIH. x tahu nak bagi ucapan apa lagi.

sahabat2 yag betul2 kenal aku je, yang tahu aku macam mana. kan? ihiikk. :D

..........................................................................................................................................................................

aku merancang, nak buat;

-twitter
-tumblr

betul lah kot atas kajian2 yang pernah dilakukan.

remaja memang mudah terpengaruh dengan kawan2. wangi kawan, wangi la aku. busuk kawan, busuk la aku.

remaja memang suka cuba perkara2 baru.

tapi, semua masih dalam perancangan. kalau ada masa dan idea, aku buat.

..........................................................................................................................................................................

actually, maaf buang masa korang untuk baca tah pape nih. bak kata farah, 'kalau nak buat status, entry, bia dari hati. bukan untuk publisiti murahan.' ok. da x ingat sangat ayat die.

sekian. :)

Saturday, September 3, 2011

Tulus ikhlas

X terlambat lagi kan?

Selamat hari raya aidilfitri. :)
maaf zahir dan batin.

Mohon maaf atas ketelanjuran kata2 di blog ini atau cakap2 secara live.

Mohon maaf atas keter'over'an emosi kt mane2 entry dlm blog ak ni.

Biase la nisa, kadang2 over x ingat dunia akhirat.

Maaf. :)

Friday, August 26, 2011

jawapan utk farah razak. dan khas utk KISASians.

pengkisahan semula.

untuk menjawab persoalan farah razak, ak nk share kat semua org. (ak x kire!) sbb kalau jawab kat comment, panjang sangat.

jawapan saya:

biase la muslimin kisas kn. ak ad post sumting yg MACAM klaka la (bg ak) kat group OFFICIAL kite tu, dengan niat, xnk la kawan2 ak ni serius sgt kn. nak letak bende mcm klaka2 sikit. tp malang ny, post ak di anggap lagha. mmg lagha pon. (ok,salah ak jugak post BENDA2 LAGHA kt group tu.mmg lepas ni xpost pape lg da kt situ). then, ad la muslimain yg comment kt post tu.

"xsuke post2 mcm ni. serius ni."

ad lg satu, bg quote/hadis,ak pn xtaw. ak x kesah kalau die nk tegur ak gune inbox ke, masalah ny sekarang, die comment kt post tu then semua member group boleh bace la kn comment die tu. (ak da remove post tu, sbb tak nk 'tmbah dosa org'). tu ap yg die comment la kn. ak rase post bodo tu xde la hal besar sgt smpai nk malu kn ak mcm tu.

.........................................................................................................................................................................

em, itu saja jawapan/cerita saya utk farah.

pendapat saya:

ok, mungkin muslimain tu x nak hal kecik/remeh tu jadi hal besar. i accept.

tp beragak la kn. ak malu doe!

ak rase boleh je kalau kau nk tegur org, ko inbox nasihat ko kt org tu, instead ko comment kt post die or share kat wall die. insyaAllah, nasihat ko sampai terus kt orang yg ko nk tegur tu. tanpa ko membuat kn die rase malu dan rase bodoh dgn diri sendiri. even kau membuat kn die sedar akan kesilapan die.

ap2 pn, ak terima je ap yg muslimain tu nasihat kt ak. terima kasih. ikhlas dari lubuk hati aku nih. bukan perli.

ok. betul. ak terasa dgn korg. tp, xpela. skrg ak da ok. minta maaf sgt2 kalau korg rase pendapat ak salah.

"ibarat meludah di khalayak, x salah, tp x sedap mata memandang."

terima kasih. :)

Thursday, August 25, 2011

i l.o.v.e. these.

*fuuuuhhh fuuuhhh fuuuhhh.*
ok.
itu yang slalu org buat kalau die da lame x update blog.
menjadi tanda tanya;
blog ada habuk ke?

I LOVE THESE!

i will always love MALAYSIAN BAND!
as a prove, i love Malaysia.
'patriotism please.'

BUNKFACE.

AIZAT AMDAN.

YUNA.

MEET UNCLE HUSSAIN.

HUJAN!!!

6IXTH SENSE.

ak mmg suke gile malaysian band instead indonesian band or mat saleh punya group. bukan x suke langsung, tapi LEBIH suka dengar band malaysia punya lagu.

HUJAN band paling aku suka. aku start 'knl' dorg dari XFM. start dari single 'bila aku sudah tiada'. sampai la ni, single 'kotak hati' pulak. even tough lagu 'kotak hati' tu da lame, tp die baru nk iktiraf jd single. lebih kurg mcm tu la cerita ny.

ap2 pn, kalau korang sebagai anak malaysia, x tahu band2 di atas, mmg ......... em. x tahu nk cakap ap la.

try dgr lagu dorg. c0ol. *walaupun noh da kawen. waaaa! sedih ok.


p/s: aku bukan ex kisas sejati. jadi aku x mampu nk buat entry pasal tazkirah yg lebat2 mcm korg buat. kalau nk tegur org, please personally la bro! bkn ny aku marah pn. aku pn ad maruah. macam bengang la gak.

p/s2: aku kanak2-remaja yg belum matang. sekian.

Friday, August 5, 2011

anak saudara kisas!

assalammualaikum. :)

tiba2 aku jadi tak sabar nak tunggu 'anak saudara kisas' yang pertama!
hahaha

tiba2 ok.

apa maksud 'anak saudara kisas'?

when ex-muslimin kisas berkahwin dgn ex-muslimat kisas,
then mereka mendapat anak.
anak tersebut layak la digelar Anak Saudara Kisas.
haha

then bila anak tu pun belajar kt kisas,*biasa ny anak beranak masuk kisas kn?
dia pun kahwin dengan ex-kisas,
dapat anak,
anak dia dapat title
Cucu Kisas
pulak la kn?
haha

maka berkembang la salasilah keluarga kisas.
keluarga kisas hanya diiktiraf apabila,
ex-kisas dgn ex-kisas sahaja ok. *bg pendapat ak la. haha

memandangkan aku muncul di kisas dlm batch ke-55,
jadi
aku menunggu dan tertanya tanya,
siapakah
Anak Saudara Kisas Pertama Batch 55.
:D

terasa macam nak bagi award je kat baby tu nanti.

well,
nanti siapa2 antara korang,
kalau da kawin,
then dapat anak,
bagitahu aku ok?
hehehehe

nak bagi hadiah. :)

*anak saudara=anak sedara=anak buah
mane2 la yg korang faham

p/s: tolong jgn fikir bukan2 ok. tiba2 je ak terfikir pasal benda ni, TIBA TIBA, then ak nk share ngn korang. :)

p/sii: post mengarut. biase lah, aku. haha. :D

Monday, August 1, 2011

ramadan karim!

alhamdulillah.
Allah masih kurnia kan kite nyawa utk hidup dan hidup dlm islam. :)

sekejap je kn?
hey, tahun ni tahun 2011!
dan kite sudah di tarikh 1 ogos 2011!
sekejap je mase berlalu.

em,ak rase baru semalam ak jumpe dia kt tepi dewan al-muttaqin wal muthaqafin.
haha.
da beberape bulan berlalu.
kenangan. :)

ok,
itu selingan/iklan.

back to main story.

salam ramadan!
semoga ramadan tahun ni, 1432H,
menjadi ramadan yg TERBAIK dlm hidup kita.

*jadual amalan ramadan

korg nmpak jadual di atas?
download then print then korg perbanyak kn la eh?
then bg2 la kat kawan2 baru korg.
pastikn korg pun ad satu.
pastu,
jgn di biar kosong jadual itu.
buat amalan2 sunat tu,
then isi la jadual tu.
jadual ni juz sebagai tazkirah utk kita.
peringatan ok.

emm,
ramai yg cerite, post kt fb, buat status,
"rindu puase kat kisas".
ak pun cmtu! :'(

well,
btul x conclusion ak,
kalau ak kate,

'kita akan miss/appreciate sesuatu benda tu,
bila benda tu dah x de'.

jd,
ap yg kita ad sekarang,
HARGAI LAH.
berSYUKUR dgn nikmat Allah. :)

Sunday, July 24, 2011

rindu hmc phlow

watch this!

ak rase, ni the best from them.
ft elecoldxhot.

Saturday, July 23, 2011

dan sebenarnya

Lirik Lagu Dan Sebenarnya - Yuna

Oh bulan
Akan melayan diriku lagi
Pabila air mata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

Ku enggan
Berpura-pura ku bahagia
Ku enggan
Melihat kau bersama si dia
Oo ku akui cemburu mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

[Bridge]
Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air
Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku



p/s: picture hot di atas mmg SENGAJA diletakkan utk tujuan MENGGEDIK. kalau ad org menyampah dgn ak or nk puji ke or what so eva lah, please leave ur comment ok. peace. :)

Sunday, July 17, 2011

kadang2 perlu dipersalahkan

andai kate seorang hamba Allah telah melakukan kesilapan, bukan salah beliau seorang sahaje. bukan sebab die tak berhati-hati, bukan sebab salah buat pilihan keputusan, bukan sebab dia cuai, tapi, mungkin sebab orang sekelilingnya.

ak x nak salah kan 100% orang sekeliling kita, tapi kadang2 perlu dipersalahkan.

ad ramai org sekeliling kite kn? contoh mudah, kawan-kawan. sbb kite (lingkungn umur kite) byk luang kan masa dgn kawan2 kn?

contoh;

kawan2 ak x salah, tapi sebab dorg x nak dgr problem ak, ak terjebak dgn perkara2 yg x sepatut ny. dan2 ak nk cerite prob ak, dorg pun sibuk nk cerite ap yg berlaku kt dorg td. jd, lgsg xnk dgr masalah ak. kate kawan selamanya akn saling mmbantu, dgr setiap mslh kite, tp bile ak nk cerite, dorg yg lebih2. jadi, prob yg ak alami 'berlalu' bgitu saja. so, kawan2 kdg2 perlu dipersalahkan. sbb kawan2 x nk dgr mslh ak, tlg ak, ak terjebak utk melakukan perkara2 yg x sepatut nya. peluk2 lelaki, bukak aurat dsb. (NA'UZUBILLAH!)

erm, ni cume pendapat ak. mmg kite x ley tuduh2 org. mcm kata2 tu, satu jari tunjuk kat org, 4 jari tunjuk kat diri kite balik. ak pun rase, semua yg kite buat, atas pilihan kite sendiri. tapi masih 0.00000000000001% keputusan kite melibatkan org sekeliling. so, ikut pendapat masing2 lah.

kdg2 org yg paling rapat dgn kite, mcm mak ayah kite, pun perlu dipersalah kan ats perubahan buruk kt diri kite.

back to title, KADANG-KADANG ok. bukan everytime kite nk salah kn org.

ok?

sekian :)

p/s: minta maaf kalau ada buat salah dengan sape2. kalau gurau2 terlebih, 'menganjing' terlebih, minta maaf sangat2. scra lumrah ny, saye mmg suka sakat org. peace. :)

Sunday, July 10, 2011

A tip for guys

name pun 'a tip',
so,
satu je la tip yg ak nk bg.

WHEN u guys klua dgn mmber gurl,
xkesa la,
dgn girl yg in relationship ke,
xde relationship ke,
please,
DONT EVER say about another gurl yg patner kite xknl.

even korg g jenjalan dgn kawan perempuan yg biase2,
bkn awek.

kalau date ngn awek,
cer psal awek lain,
mmg kene pelempang la kot?
tah.

actually,
ap2 pun,
tip ak,
tok sah la g jenjalan guy and gurl berduaan.
agak bahaye ok.
mmg bahaye.

sesungguhnya, ak xtaw ap nk post point ap. ad dua point dlm satu post. pro n con. mungkin. lu pikir la sndiri.

alkisah ny, dua2 ak buat. then baru fikir. -.-"

Friday, July 8, 2011

mikroekonomi

bertapa horror nya hidup ak dgn subjek mikroekonomi nih.

ak rase bukan ak je kot. tiap kali ad kuliah ekonomi pada keesokan hari, mlm tu, SEMUA budak2 akaun akan study ekonomi mcm esok nk PSPM! gile phsycho subjek tuh. bukan subjek tu sbnr ny. lecturer actually. sesungguh ny, kami sayang UMMI! <3<3<3

nk tahu x?

ak suke buat tutorial!

admission that hard to admit. :D

Wednesday, June 29, 2011

gerimis di hari yg cerah

i fed up & give up.

" I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

If my body was on fire, ooh
You’ d watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby... "



ak give up.

malas nk 'kejar2' lagi.
mmg lelaki itu sgt setia dgn org yg dia minat.
fine.
ak tarik diri.

p/s: biase lah. org tgh celaru perasaan, tajuk mmg mcm sastera sikit. huhu

Friday, June 24, 2011

happy birthday. :P

post special?
x kott.

"umur hanya nombor."

betul x?

"matang bukan sebab usia, tapi sebab pengalaman."

betul x?

so, be mature. :)

hari ni 24.6.2011. so, happy birthday! :P

Thursday, June 23, 2011

ais krim cair :(

seriusly sedih.
:'(

cerita ny mcm ni,

pada waktu petang, jam 4 ptg, baru je habis kelas, so, ak terus bergerak laju ke cafe. perut da lapar gilerr! beli makanan. keluar lah not not rm1x3 dan syiling 50 sen. pastu,tibe2 desire ak memuncak nak makan ais krim 20 sen tuh. (walaupun mkcik cafe jual 4o sen. huh.) belilah. dgn penuh semangat, naik bilik dengan niat nk telan semua bende yg ak beli. lapar kan.

sampai je bilik, tibe2 teringat, nk telefon pakcik mara. lpas hbes call, trus turun g bilik komputer. sbb pakcik mara kate, boley buat rayuan on9. gggrrrrr. (ak lupe lgsg nk makan!) cari pny cari, xjumpe pun e-rayuan tuh! menipu betul pakcik nih!

cari dan cari dan cari dan cari dan cari dan cari dan cari. tgk2 da pukul 5. fb la sekejap. blog lah sekejap. dan dan. pukul 6. penat lah on9. naik atas.

ais krim ak cair! sedih giler. ak rase nk nangis je. xtaw nape. ais krim je pun.

moral: jgn tinggal kn ais krim lbih 2 minit, sbb ak da tinggal kn die lebih dua jam! dan ak sgt regret utk petang tuh. seriusly.







p/s: hope lame2 hati die pun boleh cair mcm aiskrim tu jugak. ngeh3 :P



Thursday, June 16, 2011

ak budak accounting lah!

haih.
ak xtaw la ap mslah ny.
ni nk merungut nih.

situasi 1:
kwn lame: eh nisa! ko blaja kt mane skrg?
ak: ak kt matrix selangor la skrg.
kwn: laa, ko kt matrix ke? xdpt mane2 u? biasiswa?
ak: (salah ke g mtrix?) dpt je u. kt usim. scholar xdpt la, tp dpt pnjaman mara,study kt uniten.
kwn: ouh, nape x g?
ak: tah. mtrix lebih berjaye menarik ak ke sane. HAHA.
kwn: haha. amek sains eh?
ak: .........................

situasi 2:
cikgu sek ren: nisa! awak kt matrix selangor ye?
ak: ye laa cikgu. nape? cikgu nk dtg lawat saye ke? bkn jauh sgt pun~.
cikgu: haha. cikgu tny je. awak amek sains kn?
ak: .........................

ehem.
kt ats tu antare yg berlaku baru2 nih. ad je beberape org lain tny ak soalan yg same.
"ko amek course sains kn?"
ak xtaw la nape ak asyik di tanye soalan yg same.

kenape?
kenape?


jadi,
kt blog ak yg terchinte ni,
ak nk announce la kn.

saya,
noranisa binti muhamad,
merupakan pelajar PERAKAUNAN@ACCOUNTING.

OK,
mungkin ak TERLALU skema sebagai budak account,
sampai org assume ak dak sains.

ye la, dak2 account kn biase ny,
stylish, cheerful, gile2, wats so ever.
tp, ak kureng skit bab2 nih.

ala, ap salah ny,
kalu ak jadi satu2 ny dak account yg skema?

x boleh ke?


Saturday, June 11, 2011

macam2

hai. :)
mcm2 ak nk cerite.
tp semua cerite pendek je. tp mendalam. kah? bace je lah.

different.
bile dok blaja kt kisas, susah nk carik org yg bercouple. tapi, ak couple.
*tp lpas hbes school session ok! after spm.
means, conclusion, peers kat kisas x couple=ak couple.
bile dok blaja kt kms, bersepah sepah org couple. dating. tp, ak x couple.
therefore, peers kt kms couple=ak x couple.

kt kisas, peers sume solehah2. sopan. ak? erm.
kt kusiss/kms, peers otai2. slumber. ak? sopan skit. heh?

seksi.
dak kuliah ak, rmai dak2 perempuan yg free hair. taw kn ap mksd ny? kalu x taw, mmg ketinggalan zaman. then, dak free hair ni msuk lambat time kuliah. terpakse berlari lari anak utk ke tempat duduk. kebetulan belakang ak, sebaris pelajar2 lelaki. of coz la dorg melihat kejadian lari2 naik tangge tu. pljr lelaki ni berbisik bisik antare mreka.
"seksi kot."
beb! org naik tangge pun seksi ke? bg ak da ckup sopan la tu pkai bju kurung, even die x pkai tudung. ke dak2 laki ni pndang lain?

dating.
taw la korg couple sepanjang hayat! tp xyah la dating sepanjang mase di setiap ceruk kms korg nk dating. sakit mate wa tgk.
mmg ptot ak clash. ad hikmah ok. kalu ak pn couple, then ak kutuk2 org yg couple, mcm x ptot plak kn?

busy.
sesungguh ny, mmg x dpt nk dinafikan, dok kat matrikulasi ni mmg busy. ak rase, ak da jd mcm robot. jadual harian ak adalah seprti berikut:
bangun kul 6 pg, mndi, solat, srpn, g klas kol 8, mkn tghhari, solat zhur kol 1.30, hbes klas kol 4, g library, solat asar, g riadah ngn zati n nana, mndi, solat mgrb, g surau, isyak, study kt surau, balik dorm iron baju, tido kol 11.
sbtu ahd, outing g pekan banting tercinta.
begitu lah seterus ny.

hati terpaut?
nana da terminat Yah Qi Wen@Steven. tp, terpakse di batal kn niat utk memasang angan2 utk berkahwin dgn beliau, kerana bak kate nana,
'x sunat lagi'. LOL! HAHAHAHAHA.

zati plak, memule minat kt sorg mamat hensem nih, skrg da x mnat plak. beralih arah ke lucterer. tp lucterer trsebut mgkn tlh berkahwin. dan die masih mencari cari. LOL! HAHAHAHA.

ak? ak terminat kt dak tutorial ak *mmber amir lutfi kot~!. tp, die layan dak cntik je. jd, ak rse menyampah, then, da x mnat die da. dan sekarang, masih xde mood nk mencari cari lg. nk buat care cm kt kusiss dulu. ak x admire org, tp ad org admire ak. hehehehehe.

tutorial.
subhanallah! x taw nk buat yg mane satu. dgn presentation ny, kerja kuliah ny, kuiz ny. mmg betul betul matrikulasi.

uniten?
foundation accounting. campus pahang. still xtaw nk g ke x.

kurus.
ak rase, ak makin tinggal tulang sekarang. sbb, xsempat nk makan, riadah tiap petang, mknn mahal. sedih x? isk.


sekian saje. :)

Wednesday, June 1, 2011

laju je

pendek je post ari ni.

bukan nk kate ap,
bile cakap pasal kawen,
LAJU~ je.

x kesah la bende tu betul ke x jadi kt 'mereka2' kn?
yg pasti ny,
cepat je lah cerite pasal kawen ni tersebar.

SANGAT CEPAT!

kt kelas,
kalu murid2 mengantuk,
cikgu2 ustaz ustazah,
umpan je murid2 dorg ni pasal bab2 kawen.

ak boleh jamin.
hilang ngantuk.
*ad pengalaman kah? HAHA.

ehem,
smlm pn da ad org dtg msuk minang saye da.
heeeeee.
*senyum sopan.


itu tipu.

Tuesday, May 31, 2011

xde keje.

bile semua *hampir semua,
blog budak2 kisas ak follow,
xtaw bile nk visit lg blog korg.
HAHA.

tp,
ak suke la mengikuti
PERKEMBANGAN
ex kisas.

x kesa la PERKEMBANGAN ap kn.
HAHA.

yg pasti,
ukhwah fillah.
:)

pesanan penaja;
belajar niat kerana ALLAH,
automatik,
kita berjaye.
InsyaALLAH.

Sunday, May 22, 2011

new life begin

weyh!
setelah 5 bulan,
ak ulang,
LIMA bulan!
ak dok umah.
makan, minum, tidur, kmas umah, hangout dgn kengkawan, tgk tv,
dan semua keje2 malas yg lain,
akhir ny,
pada 23.5.2011,
ak akan menjejakkan kaki ke

KOLEJ MATRIKULASI SELANGOR.

kalu ad sape2 nk cari ak,
boleh la dtg situ.

kalu xde,
cari kat

UNIVERSITI TENAGA NASIONAL
pulak.
cari la kt due2 kampus.
kajang or muadzam shah.

eh? knpe kt uniten plak kn?
tah.
juz, KALAU ak xde kt matrik selangor tuh.
ok? ;)

kalu susah sgt,
call my number je lah!

013.6297x7x
or
012.2308x9x

ok?
HAHA

love u all!
:D

Friday, May 20, 2011

tipu la

tipu la kn,
kalu ak x sedih.
tipu sgt lah.

ak xtaw la badi ap, asal ak nk pindah tmpat baru je, msti clash. opppss. maaf la. tp ak takut badi ni smpai bile2. seram kot. kot2 da kawen, pindah tmpat lain, cerai pulak. na'uzubillah. isy, merepek plak. *nisa! tuka mood! mood sedih!!

em, x ley nk buat ap la kn. jd, kawan2, ini lah akibat ny kalau kite ber couple ye. anda2 akan jd mcm saye. beribu kali clash kalau beribu kali couple. jd, JANGAN tiru mcm saye. x elok! tiru saye hok bende2 baik je. *eh? salah slang kah?* herm, sbb bile anda putus hubungan, anda akan merase kn, sesuatu yg AMAT sakit, nyilu dan pedih dlam ni. (jari tunjuk kt dada.) tp, sbb die kt dlm kn, jd, xde sape tahu feeling sebenau.

kawan2 sejati semua ckp cmni ;
xpe nisa, nnt kt u nnt, ramai lg org hensem2.
xpe nisa, kt lua tu, berjuta yg lg yg menunggu.
xpe nisa, kt lua tu, ad yg lebih baik, hnsem, kaye dr die. *heh??
xpe nisa, jodoh di tangan ALLAH. *erm,ni sdp skit nk dgr.

plus, ad la lain2. plus, ad jugak yg ak tmbh2. haha. tp, itu je la mksd lbih kurg yg ak ingt, sbb, mereka2 pn taw, ak x serik. HAHAHA. astaghfirullahala'zim la kn. *bile nisa nk taubat nih?

kpde 'beliau', sekira ny anda sedang membace post ini, x kesa la scre silent ke, scre kecoh ke, saye ingin memberi sepatah due kate. *waaaaahh~. formal.*

hye 'beliau'! :) saye ok, tp sakit. *heh?* ok, saye nk cakap, kalau awak jumpe awek baru, KALAU jumpe, JANGAN layan die mcm awak layan saye. sbb, saye bukan girl yg sopan2 gitu. of coz la nnt awak cari girl yg baik2, sopan2, xgedik, x childish, x control, pndai masak. kn? kn? sbb saye rase, mmg smua lelaki nk mcm tu kot. *ntah. depends gak en?* em, ap2 pn, yg pasti ny, awek baru awak x mgkin akan same mcm saye. x mungkin. melainkan awek baru awk, ialah saye. herm. itu je la kot. kalu ad lg, nnt saye post lg. HAHA. plus, jgn risau, saye pn x kan bunuh diri.

Oh hiba memang waktu ini kau lah teman ku
memang hidup, apa apa pun ajal yang kau tempuh

Memang Tuhan sayang kan mu
ku tatap gamba wajah mu

Harus ku terus kan hidup
walaupun perit tanpa mu
tetap ku peluk erat memori kau dan aku
harus ku teruskan hidup
walaupun perit tanpa mu
ku doakan agar kau sentiasa bahagia di sana (hujan-hiba)

kebetulan kot, lagu sesuai. x taw la pulak, tetbe mmg bebtul ak jd se'hiba' cmni.

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri (1st edition ft. aizat amdan)

dan, x taw la pulak, face to face kite aritu, bebetul jd the first and the last kn.
isy, sedih! sedih! sedih!

tp sdut +ve ny, ak mmpu mnjimat kn bateri fon drpd msj, jd ak boleyh dgr radio lbih lame, maen game lbih lame, dgr mp3 lbih lame, dan amek gmbr sbyk mgkin. mnjimat kn kredit, *ak xtaw nape bulan nih ak boleh habis hmpir rm60! x mgkn la msj die sorg kot? x mgkn.* ok, mgkin ini suda over. HAHA. nk sedap kn ati jer dr kesedihan. hehe. *knpe ak trse mcm kejam uh? haha. trus trg sgt eh? maaf la, kite bkn couple lg kn?* haha.

plus2! saye rase, awak pn x kn boring kalu x msj saye. *btul ke ayt ak nih?* means, ad org lain nk msj dgn awak. *herm?* x pun, buat keje lain. x kesa lah!

ap2 pn, its hard to forget u as my bla bla bla. bcoz im ur kipas-susah-mati! dulu la kn, xtahu akan dtg. HAHA.

lastly, MAAF kpd sahabat2 muslimat, sbb saye jadi mcm nih. MAAF sgt2. -.-

pesanan penaja; mujur jugak salah sorg dari kami di berikan hidayah utk memberhentikan semua nih. alhamdulillah.

petrosains klcc

mcm pelik kn?

xde la pelik sgt pun, biase2 je. setelah seminggu la kot ak x update blog nih, sbb internet ak prob kot. tp sudah diselesaikan. sbb x byar dan tertunggak! haha. terpakse cuti seminggu. xsampai pn. sabar je la.

ok! jadi, utk menghilang kan bosan, kebetulan kawan ak pun cuti sem, jadi kami merancang utk berjalan jalan! em, bkn kami sbnr ny, kawan ak tu je yg tetbe dpt ilham. g PETROSAINS, klcc. memule ak mcm, 'wow!' jgk la kn. tp bile di fikirkan, org yg ajak ak ni, org educated, so, layan je laa.

sejujur ny, ak x pernah jejak kot kt tmpt tuh. even dok area selangor. haha. ap yg mampu ak kate kn, petrosains, BEZ! dn ak rase, tmpt ni ok je kalu ad couple yg nk dating kt situ. ad jgk faedah ny. blaja psal petroleum same2. blaja psal bumi, graviti, outerspace. alolo~, sweet nyeerr~. ak ckp cmtu, sbb, ak pn g berdua saje. HAHA.

next, then, lpas g pertosains, mcm byk mase lg, so we decided, tgk wyg. so, ap lg, jom laaa.

cer ni, mmg bez! x tipu. cukup perase la kot, bg ak. byk scene co0l, klaka, stunt2 yg c0ol. mmg c0ol habis lah! tp yg x bes ny, seksi sekse giler! ma' saleh kn. biaq p la depa. seksi je, ak tutup mate. ak yg tkut nk tgk. haha.

jd, moral of the story mory, g petrosains sgt bez! sgt berterima kasih ngn kawan ak sorg tuh. thanks buddy! :)

Tuesday, May 10, 2011

new family member :p

pada 7 mei lalu, kami, en.muhamad dan sekeluarga amat gembira dgn kehadiran AHLI BARU dalam keluarga kami.

sesungguhnya kami sangat mengalu-alukan kehadiran mereka!
:D

jadi, ak, nisa yg penyayang,
di pertanggungjawabkan utk menjaga dgn memberi makan, memandikan, membelai, dan bermain-main dgn mereka selagi ak masih di rumah,
sementara kakak ak, rosliyana, menghabiskan paper2 exam nye.

hal ini demikian kerana,
pada asal nya, ahli baru ini,
kepunyaan Rosliyana dan juga Nur Ally Amylin.
so,
ak TERPAKSA menjaga mereka.

utk pengetahuan semua,
KELUARGA BARU ni jugak lah,
merupakan
EXPERIMENT ak.

experiment tentang;
bacteria growth.

setelah mengingat kembali,
factors that influence bacteria growth (science form 5),
ak menjadi lebih berhati-hati utk menjaga mereka.

hal ini disebabkan oleh,
mereka
tinggal
di
dalam
AIR.

jd,
senanglah bakteria nk tumbuh kn?

terpakse lah rajin membasuh kolam dorg.

sabar je lah.

ok,
representing to all of you,

.
.
.

Cici~!

and

Dora~!

ye,
mereka ialah
turtles~.

bkn ninja turtle ok?

tah bile tah nk besau.

sekian. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^