follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Wednesday, February 23, 2011

nak share masalah,,boley x?

korg boley tlg ak? nasihat kn ak? bg ak smgt?

kalu korg kt tmpat ak, ap yg korg akn buat?

mungkin agk privacy skit, tp......

nak taw sbb ap ak kerap buat post pasal family? semua post family yg ad kt blog ni, sume berkaitan dgn family ak.. serius, ak sayang gile kt mak ayah kakak n adik ak.. tapi, kdg2 ak xtahan idup mcm ni..

mak ayah yg slalu gaduh, saling cakap belakang, dn cakap blkg tu dgn anak2! kalu puji xpe, tapi kalu da sepanjang mse gaduh of coz la cakap yg bukan2..sape tahan beb tgk mak ayah gaduh dpn mate..! xpena kenal jiran, sbb mak ak x suke jiran kitorg..ak xtaw la nape, ak nk knl sndiri pn tkot kne marah..slalu jd tmpat luahan kate2 kesat, 'bodoh' tu ak da biase dgr kot..ayah yg slalu kua melepak dgn geng2 motor die..mak yg suke g shopping..family ad mslh duit, rumh yg da x byar beberape bulan, korg boley byg x? kt mane nk tinggal kalu rumh kene sita? xde duit, tp suke shopping, da 2, g pinjam ceti plak..ad plak lg cite2 nk beli motor besar yg baru..kalu nk ap2, sume kene gune duit sndiri, mane nk carik? pndai2 la..duit simpanan, xtaw la ad ke x..yg pasti akaun ak kosg sbb ad org gune tnpe pengetahuan ak! akq yg sntiase ad mslh ngn ayh die,,pkwe die..mcm2 weyh~..

bila tegur, dorg marah ak balek..agk2 nk start ak jd tmpt kutukan, ak buat muke, buat2 x dgr padahal ak dgr! sape tahan kalu org cakap 'sundal' kt ko, padahal die tujukn kt org lain..ak rase mcm doa utk ak! sies ak xtahan..ak pena terpikir nk lari dari rumah, kalu kt dlm krete ak pena terpikir nk terjun je dari kereta tu..mcm mane ak nk hidup? mcm mane ak nk blaja lpas nih? dkt mane? nk gune ap utk msuk u? pasir?

ap ak nk buat? ak harap sgt, korg2 bley tlg ak..tolong ak..

dan ak harap korg xpndang pelik kat ak lepas nih sbb ak ad prob yg mcm ni..

9 comments:

Hanna Adzhar said...

Nisa ..
Hmm, sabar ye. Aku ingat dah okay haritu. Kau try la sibukkan diri kau dengan benda2 lain. Apapun, kau dorg tetap mak n ayah kau. Kalau ada kekuatan nak tegur cara baik, itu lebih baik. Ingat kau ada Allah. Allah yang mampu ubah family kau atas usaha kau jugak -doa & usaha.
Itu pendapat aku, sibukkan diri kau dan banyak kan berdoa kat Allah supaya sedarkan mak ayah kau. Lembutkan hati dorang. ingat jgk kau ada kawan2 yang sanggup nak tolong kau waktu susah. aku doakan kau semoga ditabahakn hati, ditingkatkan kesabaran dan di tenangkan hati. Jangan ikut emosi Nisa, istighfar kalau ada rasa nak bunuh diri. Ingat aku sayang kau. Ingat dosa pahala. Semoga dengan kesabaran kau kat dunia ni diganti dengan kebahagiaan abadi di akhirat sana. Nisa, stay strong! <3

murshidah mohd razali said...

emm nisa, even im nobody to u=)
but,can i be somebody=)
nope, sy xpndg pelik kt awk,,rmai kwn sy hv the same prob as yours,,
mybe u really need to slow talk with ur parents, slow talk yg serious,,or write a letter, bout ur feeling,,n jgn hide kn pape pun luahan prasaan awk, write them all, n ur hope toward them too,,
mybe awk dh pun buat sume tu,,=)
yg pling pnting kukuhkn asas keislaman dlm rumah, psg ayat quran, tmpal wateva hadis+mutiara kata kt dnding umah psl kluarga bhgia, sumtin like that,,
pape pun, jgn stop brusaha/giv up ok? =)
kawan2 yg baik rmai skliling awk utk mmbntu =)

Applepinkcomeyy said...

nisa, be strong oke :D

Farah Razak said...

ermm. aku harap kau bersabar dan banyak berdoa kat ALLAH. kalau kau nak minta apa2 ckp kat aku, aku tolong setakat yg mampu. ingat kau ada aku *jiwang plak*. banyakkan ibadah dgn ALLAH. solat hajat, mohon apa yg patut. be strong!

Hamizah said...

Nisa, aku sayang ko !..
Be strong !
Kalau nak mintak tolong apa2, aku boleh tolong.. insyaAllah.

Just .. hermm.. yupp farah betol.
Solat hajat untuk mintak Allah lembutkan hati masing2..

soya bean 4eva said...

nisa jgn sedih~
setiap ujianNya psti ada hikmah.
ko kne kuat..be strong babeh..
jgn lupe doa bnyk.. insyaAllah ada jalan utk ko hadapi sume ni..
i'm always by ur side dear~

Sabri said...

erm, i know u strong, kalau x takde lah ko boleh survive smpi skarang kan? insyaAllah, Allah is always by your side.. just hampiri Allah, Dia yang memberi kebahagiaan.. ;) aku ade jugak masalah macam kau, tapi tak seberat kau kot.. neway, kalau kau nak mintak apa2 bantuan, cakap lah kat aku ek.. ;)

miSs nabilaH said...

assalamualaikum nisa...
hurm, hard 2 believe... tp be strong k..
rase nk nangess la bace post ko.. tp ape2 pun, berat mate memandang, berat lagi bahu memikul kan... tabah kan hati ye nisa... sebagai ank yg baek, kita kene hormat parents wlau seburuk mane pun perangai diorg... btol ckp diorg2 kat ats tuh.... byk2 kan doa... jgn pk kan sgt parents tu... ko masih byk benda nk dlalui... live ur life sayangg... klu ader pape hal, bg taw somebody yg ko trust so that bende tu x jadik tekanan dlm hidup ko... nisa, sntiase ingat taw, Allah x jdkan sesuatu tnpe sbb... Allah with u... always... (^_^)

Anonymous said...

nisa.
ak bru bce blog ko.
lmbab kn ak?hehe.
takpe nisa.be strong.
bykkn dekat dgn Allah.
ak phm prsaan ko .btol .ak phm.
tp klo ak jd ko ,ak un xtau mne nk dpt kan kekuatan tu. mgkn sbb ak seorg pemendam..
tp percaya la..
Dia yg mberi kite ujian.Dia jga lah penawar kpd ujian ini.
jika rindu,nyatakan pd bulan,
jika resah,luahkan pd malam,
ttp jgn lupa saat pengaduan plg indah adlah bersama Tuhan di sepertiga malam...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^