follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Friday, February 4, 2011

pada suatu hari...

di satu hening pagi, jam tangan ak menunjukkan 10.13 pg..sedang ak tunggu tauke ak bukak kedai, tetibe ak terlihat sekumpulan pelajar2 smk s.k.i..
"ap la yg dorg wt waktu2 cmni..bkn sepatut ny dorg blaja ke? nk kate rehat, boleh ke rehat kt lua kelas..da la x pakai seragam sekolah..ad latihan merentas desa ke dorg nih? kalu ad pn, asal x stay kt skola, g blaja?"
k..tu la bermain2 kt otak ak waktu tu..serius..ak pelik tgk bebdk yg merayau2 time sekolah nih..ad satu hari tu, dlm jam2 cmni gk la..10-11 pg, bley plak ad sorg bdk ni dgn slumber ny g on9 kt tmpt ak keje tuh,,padahal ari tu hari isnin,konfem2 la dorg sepatut ny blaja kn?? bley plak die on9 kt situ..ak nk tegor,tp aunty(tauke) ak da tegor,die wt bodo je..
jd, ak pikir pny la pikir asal dak2 ni merayau2..ooppss! baru ak sedar..hari ni hari Sabtu (29/1/11) dan mereka ad kokurikulum ari ni..haha..nseb bek ak x mara trus dak2 tuh..

**************************************************************************************

ak baru je hbes maen bowling dgn raihana n haziqah ari tuh..kt parkson nih..ramai gile..ye la,hari2 yg hampir dgn CNY..org2 cine sume kua g shopping..kaum2 lain pn g menyibuk shopping..so,bertambah2 la sesak kt parkson tuh..ak g situ pn saje je nk tgk mmbe2 ak yg keje kt situ..melawat..jd supervisor jap..HAHA..bile nk balik dari melawat2 dorg n maen bowling (dgn kemenangan..haha)..tetbe hujan lebat pulak..da la ak balik naek bas..rai ngn ziqah balik parent amek,,so nk xnk ak kene redah gk la hujan tuh..xkn ak nk tunggu hujan reda kn..smpai kol berape..t lmbt kene bebel pulak...

setelah menunggu beberapa minit dan dlm kesejukan air hujan yg membasahi baju ak nih,ak masuk la ke dalam bas bersama beberapa org yg lain..(kt bus stop tu smpat la borak2 dgn aunty cine nih..n msuk bas pn dgn die n duduk sebelah die kt dlm bas tuh)..masuk2 bas je,ak terkejut..!!! tp buat2 mcm xde pape..ak tros duduk sblh aunty tu..memandang kan ak dok blkg skali,so ad 5 kerusi kt situ..kedudukan ny cmni..sorg lelaki,ak,aunty cine,n ad kapel kt citu..DAN kapel tu la yg wt ak terkejut tuh..boleh plak dgn slumber ny dorg g berromen kt dlm bas tuh!! gile ke ap??!! da la melayu..ak jd malu kot..si boy ni dok meraba2 awek die nih..org cine india yg ad dlm tu sume tgk..tu pn xkn dorg xsedar?ak yg jadi malu kot..boley plak dorg wat bende2 plek tu kt sblh aunty tue tuh..lgsg x pikir psal org lain..ap?? laki tu pikir die sorg je ke yg ad awek?? prempuan tu plak pikir die sorg je yg ad balak??serius..ak hny mampu pejam mate! Ya Allah..ak xmampu nk tegur..!

*************************************************************************************

dalam perjalanan kaki ak ke tempat kerja,ad la dlm 15 minit utk smpai ke tmpt kerja tu..jalan pny jalan..lagi sekali ak dikejut kn dgn satu jumpaan..weyh!! kondom yg da digunakan bersepah2..byk weyh! ak xtaw la kalu tu sarung tangan tp boleh dicerai2kan ikut jari kn,tp ak rase, dn dgn yakin ny...itu ialah kondom yg telah digunakan..dorg ni xde tmpt len yg lbih sesuai ke nk buang bende alah nih??jadi..ak trus kn perjalanan sehinggalah tiba di kedai gambar photo hub dgn doa yg byk2 dlm ati..serius..ak takot..

1 comment:

Anonymous said...

best cte kau.
byk2 doa tingkatkan keimanan dan kekuatan akidah..
skrg kte mmg kutuk2 dorg tp xmsthil one day kte akn jd dorg..mse tu ilmu2 agm mgkn diltelakkan di hujung skali..
byk2 la berdoa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^