follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Monday, April 4, 2011

sawan?

alkisah bermula 2.4.2011..sabtu..mines wonderland.. *ak nk cer jgk ke?* kalu korg nk taw ap jadi mase tu, korg klik je kt sini..sbb ak rase semua yg join pengembaraan tu, da post kt blog masing2..cume ak je yg lmbt..hehe..kt sini pun ad cer skit2..kt sini pn ad gak..bkak la mane2 yg korg suke.. :) *mmg xde kene mengene dgn tajuk..erm.


ramai kn?
ak mmg suke kua ramai2 cmni..
*terserempak je sebenar ny..


ni bilangan sebenar kami..
dan
keadaan sebenar kami..
hahahaha
XD

balik je dari mines, mlm tu jugak kol 10 lbih, kami gerak g bkt raja, amik abah dari tmpt besi tuh, then gerak g nilai, mengutip akak ak kt umah sewa die plak.. then, kami bersama2 berjalan utk pulg ke kmpg..dlm kol 11 lbih gitu..*mau ny! abah bawak laju gile, menggile die bawak, ak tgk pn naik gile! da la mate ala2 nk tido gitu..al maklum lah, baru balik kerja kn..* sampai je kmpg, kol 1 pagi..

ap tujuan sebenar kn? pada 3.4.2011, pak su ak nikah..borak2 sblum g rumah pengantin perempuan,makcik2 ak buat conclusion.. 'Rombongan Puan Sri Ngaton'.. hal ini demikian kerane, dari tnjung karang, satu family bersame jiran2, g rawang naik bus.. serius, mcm rombongan cik kiah..*co0l x name nenek ak? klasik kn? hehe*



bajet je nih..
nmpk kerusi bus tuh?
bukti, mmg kitorg naik bus..


time akad nikah..
gmbr pengantin bia la photographer die yg amek kn? *tp xamek pic pon ak tgk..*
jd ak amek pic budak2 celik it nih..


em, ni kes mengade..
sape kawen sebenar ny nih?

hey! ap kene mengene dgn tajuk??
skrg, nisa tgh demam suam2..sbb aura pengantin kali ni, xbrape nk kuat lah.. xtaw nape.. paling teruk nisa kene sawan, time abg sedare kawen tahun lepas.. hamek kau, mimpi bukan2.. time nk makan2 kt umah pengantin perempuan, menggeletar satu badan.. demam panas xyah cakap lah.. sebab, bini abg sedare ad keturunan raja SIKIT.. means, sgt jauh hubungan darah tu.. tp, nk kate aura die kuat sgt, cm2 la jadi ny.. nisa demam teruk..

bkn kali tu je nisa kene demam, majlis2 kawen sblm2 ni pun cmtu jugak.. *sbb tu ak jarang dan x suke g majlis org kawen..* kalu nisa nk pulih dari sawan pelik nih, nisa kene pinjam baju kedua2 pengantin.. *wangi~.. :)* mcm tahun lepas, baju pengantin masuk dorm, tido skali dgn nisa..haha.. plus, kene jugak la makan ubat.. DAN tawakal.. :)

jadi, kepada sahabat2 nisa yg bakal menjadi DOKTOR2 yg berjaye, tolong lah nisa dari sawan pelik nih.. xkn smpai tue kot? nnt balik je dari majlis mmber, trus demam? brape kali nk demam kalu mmber ramai?? isy, payah..

*nisa? erk, ak yg taip pn rase nk muntah gelar diri gune name,, rase pelik..

p/s: sorry lah.. ak xtaw yg ko TAKUT bile msg dgn perempuan..ak cume nk tny sikit je..sorry again. :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^