follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Tuesday, May 31, 2011

xde keje.

bile semua *hampir semua,
blog budak2 kisas ak follow,
xtaw bile nk visit lg blog korg.
HAHA.

tp,
ak suke la mengikuti
PERKEMBANGAN
ex kisas.

x kesa la PERKEMBANGAN ap kn.
HAHA.

yg pasti,
ukhwah fillah.
:)

pesanan penaja;
belajar niat kerana ALLAH,
automatik,
kita berjaye.
InsyaALLAH.

Sunday, May 22, 2011

new life begin

weyh!
setelah 5 bulan,
ak ulang,
LIMA bulan!
ak dok umah.
makan, minum, tidur, kmas umah, hangout dgn kengkawan, tgk tv,
dan semua keje2 malas yg lain,
akhir ny,
pada 23.5.2011,
ak akan menjejakkan kaki ke

KOLEJ MATRIKULASI SELANGOR.

kalu ad sape2 nk cari ak,
boleh la dtg situ.

kalu xde,
cari kat

UNIVERSITI TENAGA NASIONAL
pulak.
cari la kt due2 kampus.
kajang or muadzam shah.

eh? knpe kt uniten plak kn?
tah.
juz, KALAU ak xde kt matrik selangor tuh.
ok? ;)

kalu susah sgt,
call my number je lah!

013.6297x7x
or
012.2308x9x

ok?
HAHA

love u all!
:D

Friday, May 20, 2011

tipu la

tipu la kn,
kalu ak x sedih.
tipu sgt lah.

ak xtaw la badi ap, asal ak nk pindah tmpat baru je, msti clash. opppss. maaf la. tp ak takut badi ni smpai bile2. seram kot. kot2 da kawen, pindah tmpat lain, cerai pulak. na'uzubillah. isy, merepek plak. *nisa! tuka mood! mood sedih!!

em, x ley nk buat ap la kn. jd, kawan2, ini lah akibat ny kalau kite ber couple ye. anda2 akan jd mcm saye. beribu kali clash kalau beribu kali couple. jd, JANGAN tiru mcm saye. x elok! tiru saye hok bende2 baik je. *eh? salah slang kah?* herm, sbb bile anda putus hubungan, anda akan merase kn, sesuatu yg AMAT sakit, nyilu dan pedih dlam ni. (jari tunjuk kt dada.) tp, sbb die kt dlm kn, jd, xde sape tahu feeling sebenau.

kawan2 sejati semua ckp cmni ;
xpe nisa, nnt kt u nnt, ramai lg org hensem2.
xpe nisa, kt lua tu, berjuta yg lg yg menunggu.
xpe nisa, kt lua tu, ad yg lebih baik, hnsem, kaye dr die. *heh??
xpe nisa, jodoh di tangan ALLAH. *erm,ni sdp skit nk dgr.

plus, ad la lain2. plus, ad jugak yg ak tmbh2. haha. tp, itu je la mksd lbih kurg yg ak ingt, sbb, mereka2 pn taw, ak x serik. HAHAHA. astaghfirullahala'zim la kn. *bile nisa nk taubat nih?

kpde 'beliau', sekira ny anda sedang membace post ini, x kesa la scre silent ke, scre kecoh ke, saye ingin memberi sepatah due kate. *waaaaahh~. formal.*

hye 'beliau'! :) saye ok, tp sakit. *heh?* ok, saye nk cakap, kalau awak jumpe awek baru, KALAU jumpe, JANGAN layan die mcm awak layan saye. sbb, saye bukan girl yg sopan2 gitu. of coz la nnt awak cari girl yg baik2, sopan2, xgedik, x childish, x control, pndai masak. kn? kn? sbb saye rase, mmg smua lelaki nk mcm tu kot. *ntah. depends gak en?* em, ap2 pn, yg pasti ny, awek baru awak x mgkin akan same mcm saye. x mungkin. melainkan awek baru awk, ialah saye. herm. itu je la kot. kalu ad lg, nnt saye post lg. HAHA. plus, jgn risau, saye pn x kan bunuh diri.

Oh hiba memang waktu ini kau lah teman ku
memang hidup, apa apa pun ajal yang kau tempuh

Memang Tuhan sayang kan mu
ku tatap gamba wajah mu

Harus ku terus kan hidup
walaupun perit tanpa mu
tetap ku peluk erat memori kau dan aku
harus ku teruskan hidup
walaupun perit tanpa mu
ku doakan agar kau sentiasa bahagia di sana (hujan-hiba)

kebetulan kot, lagu sesuai. x taw la pulak, tetbe mmg bebtul ak jd se'hiba' cmni.

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri (1st edition ft. aizat amdan)

dan, x taw la pulak, face to face kite aritu, bebetul jd the first and the last kn.
isy, sedih! sedih! sedih!

tp sdut +ve ny, ak mmpu mnjimat kn bateri fon drpd msj, jd ak boleyh dgr radio lbih lame, maen game lbih lame, dgr mp3 lbih lame, dan amek gmbr sbyk mgkin. mnjimat kn kredit, *ak xtaw nape bulan nih ak boleh habis hmpir rm60! x mgkn la msj die sorg kot? x mgkn.* ok, mgkin ini suda over. HAHA. nk sedap kn ati jer dr kesedihan. hehe. *knpe ak trse mcm kejam uh? haha. trus trg sgt eh? maaf la, kite bkn couple lg kn?* haha.

plus2! saye rase, awak pn x kn boring kalu x msj saye. *btul ke ayt ak nih?* means, ad org lain nk msj dgn awak. *herm?* x pun, buat keje lain. x kesa lah!

ap2 pn, its hard to forget u as my bla bla bla. bcoz im ur kipas-susah-mati! dulu la kn, xtahu akan dtg. HAHA.

lastly, MAAF kpd sahabat2 muslimat, sbb saye jadi mcm nih. MAAF sgt2. -.-

pesanan penaja; mujur jugak salah sorg dari kami di berikan hidayah utk memberhentikan semua nih. alhamdulillah.

petrosains klcc

mcm pelik kn?

xde la pelik sgt pun, biase2 je. setelah seminggu la kot ak x update blog nih, sbb internet ak prob kot. tp sudah diselesaikan. sbb x byar dan tertunggak! haha. terpakse cuti seminggu. xsampai pn. sabar je la.

ok! jadi, utk menghilang kan bosan, kebetulan kawan ak pun cuti sem, jadi kami merancang utk berjalan jalan! em, bkn kami sbnr ny, kawan ak tu je yg tetbe dpt ilham. g PETROSAINS, klcc. memule ak mcm, 'wow!' jgk la kn. tp bile di fikirkan, org yg ajak ak ni, org educated, so, layan je laa.

sejujur ny, ak x pernah jejak kot kt tmpt tuh. even dok area selangor. haha. ap yg mampu ak kate kn, petrosains, BEZ! dn ak rase, tmpt ni ok je kalu ad couple yg nk dating kt situ. ad jgk faedah ny. blaja psal petroleum same2. blaja psal bumi, graviti, outerspace. alolo~, sweet nyeerr~. ak ckp cmtu, sbb, ak pn g berdua saje. HAHA.

next, then, lpas g pertosains, mcm byk mase lg, so we decided, tgk wyg. so, ap lg, jom laaa.

cer ni, mmg bez! x tipu. cukup perase la kot, bg ak. byk scene co0l, klaka, stunt2 yg c0ol. mmg c0ol habis lah! tp yg x bes ny, seksi sekse giler! ma' saleh kn. biaq p la depa. seksi je, ak tutup mate. ak yg tkut nk tgk. haha.

jd, moral of the story mory, g petrosains sgt bez! sgt berterima kasih ngn kawan ak sorg tuh. thanks buddy! :)

Tuesday, May 10, 2011

new family member :p

pada 7 mei lalu, kami, en.muhamad dan sekeluarga amat gembira dgn kehadiran AHLI BARU dalam keluarga kami.

sesungguhnya kami sangat mengalu-alukan kehadiran mereka!
:D

jadi, ak, nisa yg penyayang,
di pertanggungjawabkan utk menjaga dgn memberi makan, memandikan, membelai, dan bermain-main dgn mereka selagi ak masih di rumah,
sementara kakak ak, rosliyana, menghabiskan paper2 exam nye.

hal ini demikian kerana,
pada asal nya, ahli baru ini,
kepunyaan Rosliyana dan juga Nur Ally Amylin.
so,
ak TERPAKSA menjaga mereka.

utk pengetahuan semua,
KELUARGA BARU ni jugak lah,
merupakan
EXPERIMENT ak.

experiment tentang;
bacteria growth.

setelah mengingat kembali,
factors that influence bacteria growth (science form 5),
ak menjadi lebih berhati-hati utk menjaga mereka.

hal ini disebabkan oleh,
mereka
tinggal
di
dalam
AIR.

jd,
senanglah bakteria nk tumbuh kn?

terpakse lah rajin membasuh kolam dorg.

sabar je lah.

ok,
representing to all of you,

.
.
.

Cici~!

and

Dora~!

ye,
mereka ialah
turtles~.

bkn ninja turtle ok?

tah bile tah nk besau.

sekian. :)

erk??

ini adalah sesi geli2.

HAHAHA

:D

serius, ak pn xtaw ap nk jd ngn ak.

HAHAHAHAHAHA

sengal sekejap.

Monday, May 9, 2011

saye juga keliru.

kolej matrikulasi selangor
program perakaunan

universiti sains islam malaysia
tamhidi perakaunan dan muamalat islam

kolej matrikulasi selangor
program perakaunan

universiti sains islam malaysia
tamhidi perakaunan dan muamalat islam

kolej matrikulasi selangor
program perakaunan

universiti sains islam malaysia
tamhidi perakaunan dan muamalat islam

kolej matrikulasi selangor
program perakaunan

universiti sains islam malaysia
tamhidi perakaunan dan muamalat islam

kolej matrikulasi selangor
program perakaunan

universiti sains islam malaysia
tamhidi perakaunan dan muamalat islam

kolej matrikulasi selangor
program perakaunan

universiti sains islam malaysia
tamhidi perakaunan dan muamalat islam

kolej matrikulasi selangor
program perakaunan

universiti sains islam malaysia
tamhidi perakaunan dan muamalat islam

.
.
.

.
.
.

.
.
.

mane satu nih?
saye perlu kan doa kawan2 utk membuat keputusan yg terbaik,
utk waktu2 urgent seperti ini.

YA ALLAH, BERILAH PETUNJUK DAN HIDAYAH MU KEPADA KAMI.
AMIN~

Friday, May 6, 2011

Life is kehidupan

life without rule is nonsense

perpisahan adalah kepastian setiap pertemuan

tidak semua kebahagiaan dapat di kongsi bersama

ada rahsia di sebalik rahsia,
setiap rahsia menutup rahsia yg lain,
rahsia yg tidak pernah selamat...

berdikari adalah langkah2 menjadi dewasa

everyone has potential!

berani kerana benar,
tunduk kerana salah!

always something for everything..

mungkin takdir itu sama,
tetapi situasi nya tetap berbeza.

tidak kira seganas mana pun seseorang,
ada juga titik kelemahannya utk berlembut.

don't play with fire!

dunia ini utk org yg hendak hidup sahaja,
org yg hidup tapi hati nya mati,
akan menyusahkan org lain.

usia adalah apa yg dikandung minda,
bukan bilangan lilin di atas kek.

AKU TIDAK MAHU DIINGATKAN BILA AKU LAHIR,
TAPI AKU MAHU DIINGATKAN YANG AKU AKAN MATI!

menerima itu lebih mudah daripada memberi

setiap persahabatan memerlukan saat-saat manis di senario yg mampu dinikmati bersama dalam susah dan senang

cinta tdk pernah berpisah dgn setiap manusia,
kerana ia bakteria semulajadi dalam sistem imunisasi manusia.

unconditional love is when you give without hoping for any returns!

kadangkala yg terbaik utk org lain mungkin tidak utk kita,
kerana kebahagiaan itu di tangan kita sendiri.

"when you're in love, everything is right in your eyes, eventough you know that things were wrong"

it's easy to say, but it's hard to do

benarlah,
hati orang,
ALLAH yg pegang.

Under 18:Diari Sivik Yosi
credit to: sai
lagu bising nih utk 2 3 hari je
nk release tension, konon ny


release tension?
Nisa,back to Quran.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^