follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Sunday, July 24, 2011

rindu hmc phlow

watch this!

ak rase, ni the best from them.
ft elecoldxhot.

Saturday, July 23, 2011

dan sebenarnya

Lirik Lagu Dan Sebenarnya - Yuna

Oh bulan
Akan melayan diriku lagi
Pabila air mata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

Ku enggan
Berpura-pura ku bahagia
Ku enggan
Melihat kau bersama si dia
Oo ku akui cemburu mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

[Bridge]
Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air
Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku



p/s: picture hot di atas mmg SENGAJA diletakkan utk tujuan MENGGEDIK. kalau ad org menyampah dgn ak or nk puji ke or what so eva lah, please leave ur comment ok. peace. :)

Sunday, July 17, 2011

kadang2 perlu dipersalahkan

andai kate seorang hamba Allah telah melakukan kesilapan, bukan salah beliau seorang sahaje. bukan sebab die tak berhati-hati, bukan sebab salah buat pilihan keputusan, bukan sebab dia cuai, tapi, mungkin sebab orang sekelilingnya.

ak x nak salah kan 100% orang sekeliling kita, tapi kadang2 perlu dipersalahkan.

ad ramai org sekeliling kite kn? contoh mudah, kawan-kawan. sbb kite (lingkungn umur kite) byk luang kan masa dgn kawan2 kn?

contoh;

kawan2 ak x salah, tapi sebab dorg x nak dgr problem ak, ak terjebak dgn perkara2 yg x sepatut ny. dan2 ak nk cerite prob ak, dorg pun sibuk nk cerite ap yg berlaku kt dorg td. jd, lgsg xnk dgr masalah ak. kate kawan selamanya akn saling mmbantu, dgr setiap mslh kite, tp bile ak nk cerite, dorg yg lebih2. jadi, prob yg ak alami 'berlalu' bgitu saja. so, kawan2 kdg2 perlu dipersalahkan. sbb kawan2 x nk dgr mslh ak, tlg ak, ak terjebak utk melakukan perkara2 yg x sepatut nya. peluk2 lelaki, bukak aurat dsb. (NA'UZUBILLAH!)

erm, ni cume pendapat ak. mmg kite x ley tuduh2 org. mcm kata2 tu, satu jari tunjuk kat org, 4 jari tunjuk kat diri kite balik. ak pun rase, semua yg kite buat, atas pilihan kite sendiri. tapi masih 0.00000000000001% keputusan kite melibatkan org sekeliling. so, ikut pendapat masing2 lah.

kdg2 org yg paling rapat dgn kite, mcm mak ayah kite, pun perlu dipersalah kan ats perubahan buruk kt diri kite.

back to title, KADANG-KADANG ok. bukan everytime kite nk salah kn org.

ok?

sekian :)

p/s: minta maaf kalau ada buat salah dengan sape2. kalau gurau2 terlebih, 'menganjing' terlebih, minta maaf sangat2. scra lumrah ny, saye mmg suka sakat org. peace. :)

Sunday, July 10, 2011

A tip for guys

name pun 'a tip',
so,
satu je la tip yg ak nk bg.

WHEN u guys klua dgn mmber gurl,
xkesa la,
dgn girl yg in relationship ke,
xde relationship ke,
please,
DONT EVER say about another gurl yg patner kite xknl.

even korg g jenjalan dgn kawan perempuan yg biase2,
bkn awek.

kalau date ngn awek,
cer psal awek lain,
mmg kene pelempang la kot?
tah.

actually,
ap2 pun,
tip ak,
tok sah la g jenjalan guy and gurl berduaan.
agak bahaye ok.
mmg bahaye.

sesungguhnya, ak xtaw ap nk post point ap. ad dua point dlm satu post. pro n con. mungkin. lu pikir la sndiri.

alkisah ny, dua2 ak buat. then baru fikir. -.-"

Friday, July 8, 2011

mikroekonomi

bertapa horror nya hidup ak dgn subjek mikroekonomi nih.

ak rase bukan ak je kot. tiap kali ad kuliah ekonomi pada keesokan hari, mlm tu, SEMUA budak2 akaun akan study ekonomi mcm esok nk PSPM! gile phsycho subjek tuh. bukan subjek tu sbnr ny. lecturer actually. sesungguh ny, kami sayang UMMI! <3<3<3

nk tahu x?

ak suke buat tutorial!

admission that hard to admit. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^