follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Friday, August 26, 2011

jawapan utk farah razak. dan khas utk KISASians.

pengkisahan semula.

untuk menjawab persoalan farah razak, ak nk share kat semua org. (ak x kire!) sbb kalau jawab kat comment, panjang sangat.

jawapan saya:

biase la muslimin kisas kn. ak ad post sumting yg MACAM klaka la (bg ak) kat group OFFICIAL kite tu, dengan niat, xnk la kawan2 ak ni serius sgt kn. nak letak bende mcm klaka2 sikit. tp malang ny, post ak di anggap lagha. mmg lagha pon. (ok,salah ak jugak post BENDA2 LAGHA kt group tu.mmg lepas ni xpost pape lg da kt situ). then, ad la muslimain yg comment kt post tu.

"xsuke post2 mcm ni. serius ni."

ad lg satu, bg quote/hadis,ak pn xtaw. ak x kesah kalau die nk tegur ak gune inbox ke, masalah ny sekarang, die comment kt post tu then semua member group boleh bace la kn comment die tu. (ak da remove post tu, sbb tak nk 'tmbah dosa org'). tu ap yg die comment la kn. ak rase post bodo tu xde la hal besar sgt smpai nk malu kn ak mcm tu.

.........................................................................................................................................................................

em, itu saja jawapan/cerita saya utk farah.

pendapat saya:

ok, mungkin muslimain tu x nak hal kecik/remeh tu jadi hal besar. i accept.

tp beragak la kn. ak malu doe!

ak rase boleh je kalau kau nk tegur org, ko inbox nasihat ko kt org tu, instead ko comment kt post die or share kat wall die. insyaAllah, nasihat ko sampai terus kt orang yg ko nk tegur tu. tanpa ko membuat kn die rase malu dan rase bodoh dgn diri sendiri. even kau membuat kn die sedar akan kesilapan die.

ap2 pn, ak terima je ap yg muslimain tu nasihat kt ak. terima kasih. ikhlas dari lubuk hati aku nih. bukan perli.

ok. betul. ak terasa dgn korg. tp, xpela. skrg ak da ok. minta maaf sgt2 kalau korg rase pendapat ak salah.

"ibarat meludah di khalayak, x salah, tp x sedap mata memandang."

terima kasih. :)

Thursday, August 25, 2011

i l.o.v.e. these.

*fuuuuhhh fuuuhhh fuuuhhh.*
ok.
itu yang slalu org buat kalau die da lame x update blog.
menjadi tanda tanya;
blog ada habuk ke?

I LOVE THESE!

i will always love MALAYSIAN BAND!
as a prove, i love Malaysia.
'patriotism please.'

BUNKFACE.

AIZAT AMDAN.

YUNA.

MEET UNCLE HUSSAIN.

HUJAN!!!

6IXTH SENSE.

ak mmg suke gile malaysian band instead indonesian band or mat saleh punya group. bukan x suke langsung, tapi LEBIH suka dengar band malaysia punya lagu.

HUJAN band paling aku suka. aku start 'knl' dorg dari XFM. start dari single 'bila aku sudah tiada'. sampai la ni, single 'kotak hati' pulak. even tough lagu 'kotak hati' tu da lame, tp die baru nk iktiraf jd single. lebih kurg mcm tu la cerita ny.

ap2 pn, kalau korang sebagai anak malaysia, x tahu band2 di atas, mmg ......... em. x tahu nk cakap ap la.

try dgr lagu dorg. c0ol. *walaupun noh da kawen. waaaa! sedih ok.


p/s: aku bukan ex kisas sejati. jadi aku x mampu nk buat entry pasal tazkirah yg lebat2 mcm korg buat. kalau nk tegur org, please personally la bro! bkn ny aku marah pn. aku pn ad maruah. macam bengang la gak.

p/s2: aku kanak2-remaja yg belum matang. sekian.

Friday, August 5, 2011

anak saudara kisas!

assalammualaikum. :)

tiba2 aku jadi tak sabar nak tunggu 'anak saudara kisas' yang pertama!
hahaha

tiba2 ok.

apa maksud 'anak saudara kisas'?

when ex-muslimin kisas berkahwin dgn ex-muslimat kisas,
then mereka mendapat anak.
anak tersebut layak la digelar Anak Saudara Kisas.
haha

then bila anak tu pun belajar kt kisas,*biasa ny anak beranak masuk kisas kn?
dia pun kahwin dengan ex-kisas,
dapat anak,
anak dia dapat title
Cucu Kisas
pulak la kn?
haha

maka berkembang la salasilah keluarga kisas.
keluarga kisas hanya diiktiraf apabila,
ex-kisas dgn ex-kisas sahaja ok. *bg pendapat ak la. haha

memandangkan aku muncul di kisas dlm batch ke-55,
jadi
aku menunggu dan tertanya tanya,
siapakah
Anak Saudara Kisas Pertama Batch 55.
:D

terasa macam nak bagi award je kat baby tu nanti.

well,
nanti siapa2 antara korang,
kalau da kawin,
then dapat anak,
bagitahu aku ok?
hehehehe

nak bagi hadiah. :)

*anak saudara=anak sedara=anak buah
mane2 la yg korang faham

p/s: tolong jgn fikir bukan2 ok. tiba2 je ak terfikir pasal benda ni, TIBA TIBA, then ak nk share ngn korang. :)

p/sii: post mengarut. biase lah, aku. haha. :D

Monday, August 1, 2011

ramadan karim!

alhamdulillah.
Allah masih kurnia kan kite nyawa utk hidup dan hidup dlm islam. :)

sekejap je kn?
hey, tahun ni tahun 2011!
dan kite sudah di tarikh 1 ogos 2011!
sekejap je mase berlalu.

em,ak rase baru semalam ak jumpe dia kt tepi dewan al-muttaqin wal muthaqafin.
haha.
da beberape bulan berlalu.
kenangan. :)

ok,
itu selingan/iklan.

back to main story.

salam ramadan!
semoga ramadan tahun ni, 1432H,
menjadi ramadan yg TERBAIK dlm hidup kita.

*jadual amalan ramadan

korg nmpak jadual di atas?
download then print then korg perbanyak kn la eh?
then bg2 la kat kawan2 baru korg.
pastikn korg pun ad satu.
pastu,
jgn di biar kosong jadual itu.
buat amalan2 sunat tu,
then isi la jadual tu.
jadual ni juz sebagai tazkirah utk kita.
peringatan ok.

emm,
ramai yg cerite, post kt fb, buat status,
"rindu puase kat kisas".
ak pun cmtu! :'(

well,
btul x conclusion ak,
kalau ak kate,

'kita akan miss/appreciate sesuatu benda tu,
bila benda tu dah x de'.

jd,
ap yg kita ad sekarang,
HARGAI LAH.
berSYUKUR dgn nikmat Allah. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^