follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Monday, September 26, 2011

sindrom

kawan saya sedang mengalami satu sindrom.
dia mengalami satu sindrom di mana
beliau keliru dan tak tahu sama ada ingin melupakan 'situasi' yang di alami
atau
terus berfikir mengenai nya dan melupakan pelajaran.
*na'uzubillah*

hal ini demikian kerana,
ramai jejaka ingin mencuba nasib menjadi calon suami untuk beliau.
*yaa. kami da 18 tahun, so, x mustahil la kalau ada orang masuk minang kan?*

anak datuk la.
adik pensyarah la.
engineer la.
anak bongsu la.
*eh? err.*

saya rase, bukan kawan saya SEORANG je yang mengalami nasib macam dia ni.
confirm, ramai laggiii.

so, saya sebagai sahabat, *ehem*
pesanan saya;

fikir kan la mana yang terbaik untuk hidup awak.
tapi kalau saya jadi awak,
saya belajar dulu.
da ada kerja, da ada duit sendir, kereta sendiri, rumah sendiri, *kalau mampu*,
baru saya fikir untuk benda2 tu.

apa2 pun keputusan awak2,
saya tetap sokong!! :D





p/s: post ini hanya rekaan semata2. :)
xde kene mengena dengan yang hidup or yang meninggal dunia. :)
of coz xde kene mengena dgn hidup aku. :)


maaf la, lately merepek je. *mmg blog ni tempat merapu. who want to join me?*
lagi2 pasal kahwin kan?? what the ................


......................................................................................................................................

exam2 aku:

muet speaking - 18/10/2011
pspm 1 (final matrix sem 1) - 21/10/2011 -----> 3/11/2011
muet reading, listening, writing - 19/11/2011

doa kan aku ye.
semoga dapat 4.00 in pspm
and band 4 in muet.

amin.. :)

Tuesday, September 20, 2011

kenapa?

assalammualaikum. ;)

entry kali ni, kita test minda. aku nak mengemukakan beberapa soalan2 yang telah lama bermain main dalam kepala aku. tapi, sampai sekarang, aku x tahu apa jawapan nya.

so, kalau boleh, korang2 yang membaca ni, tolong la aku jawab persoalan2 ni eh.

1. kenapa budak2 suka tengok cerita cartoon?

2. kenapa budak2 suka main air?

3. kenapa kanak2 lelaki suka sangat main ala2 ultraman, dragon ball *ad lg ke??*, boboi boy dll? cth; 'panahaann petiiiirrrrr~'. dan sbgai nya.

4.kenapa perempuan suka color pink?

5. kenapa mostly lelaki benci gile color pink?

6. kenapa orang suka sangat bersangka buruk dengan orang lain?

7. kenapa orang selalu 'judge a book by its cover'?

8. kenapa? kenapa? kenapa? dan kenapa?

tu je kot soalan2 aku. setakat ni laa. kalau ada lagi soalan, aku tanya lagi di entry akan datang.

instead nak elakkan daripada entry2 aku macam orang putus cinta x sambung2. haha. so, please help me by answering all those questions. ok? :D

*soalan 1 dengan 2 tu, tolong la jawab. sebab sampai sekarang aku selalu terleka tengok cartoon and suka main air. -.-"

Sunday, September 18, 2011

smKaKs-Kisas-Kms-Kmb = 4k

hello babies~! how are you? hope all of you in the pink of health. :) as usual, i wanna make a 'report' about what i've done recently. *amboi nisa, lepas balik kmb, speaking pulak die. HAHA.

kembali kepada nisa yang asal.

macam2 benda aku buat bulan ni. aku rasa aku sangat aktif ok. aktif dengan aktiviti2 formal/xformal, rasmi/x rasmi. *same ke?? formal-rasmi? xkn? heh.

first of all, Kolej Matrikulasi Selangor punya cerita dulu.

Majlis Makan Beradab Unit Dinamika.


yaeh. itulah dia slideshow nya. apa yang anda lihat, in the first sight, slideshow macam boring kan? actually, memamg bosan giler pun! em, majlis formal kan. so normal lah kalau dia membosankan.

baby! show yang dorang buat malam tu macam haram! ok, kat sini bukan nak kata pasal halal or haram ok. nak cakap, persembahan yang dorang buat, bosan gile. lawak x jadi, nyanyi x berapa nak sedap. nasib baik makanan dia, boleh la tahaannn.

btw, aku sedar, kalau aku nyanyi pun x sedap gak. buat klaka pun xde orang nak gelak. aku sedar diri ok. sebab tu aku x memalukan diri aku buat persembahan malam tu.

more picture, kat facebook aku.

next, SMKA Kuala Selangor + Kolej Islam Sultan Alam Shah

Jumpa Nora Before She Go To Jordan.

sebab apa aku post? sebab sangat susah nak jumpa nora ok. busy sangat. jarang2 jumpa or chatting. sebab ini salah satu aktiviti aku. keluar dari KMS, pergi jusco bukit tinggi, penat ok. sebab ini belog aku. so, sesuka hati aku la nak post apa. *baca dengan nada yang c0ol please. jangan marah2. :)

sorry nora menyusahkan kau hari tu. *ok, actually, aku x taw nora baca belog aku ke tak.

kembali kepada Kolej Matrikulasi Selangor.

Malam Pesta Tanglung.

malam tu, BEST gile. konsert/persembahan dia, co0l giler. kau bayang la, budak2 CINA buat show pegang2 tangan beb laki perempuan! *x ya nk heran sangat la kn kalau dorg nk pegang2 tangan pun.

sebab apa best show malam tu? sebab budak2 cine tu sporting. sebab budak2 cina tu berani pegang2 tangan laki perempuan depan lecturer. memang hot gile budak2 melayu x ley buat macam tu. HAHA. *aku x termasuk ok. sebab xde tangan laki nk di pegang. HAHA.


main lantern macam budak2. hey! kaorang2 pernah main ke??


malam tu jugak aku baru tahu pasal berkaitannya moon cake dengan full moon. berkaitnya moon cake dengan cina. moon cake = reunion cake.

more picture, kat facebook aku.

the hot story is, Kolej Matrikulasi Selangor + Kolej Mara Banting = KISAS

Bermula Waktu Tengahari Hannan Sehingga Ke Malam Hannan.

hatta, bermula la kisah, arakian nya. HAHAHA.

seorang muslimin kisas, eh, ex-muslimin kisas ambil aku kat klang. *wow! aku keluar dengan budak kisas doe!

then, zuhur di Masjid Sultan Suleiman. menunggu seorang lagi ex-mulimin kisas utk join kami. *ok, aku keluar dengan 2 org muslimin kisas.

then, kami meneruskan perjalanan ke KMS. wink wink ;) setelah aku dibahan macam orang gile dalam kereta manual berwarna putih itu, akhir nya sampai juga kat KMS. wink wink wink ;D HAHA.

then, jumpa la Hanna dan Nana. motif sebenar ok. bukan motif aku, tapi motif muslimin itu. wink wink wink wink wink! :DD HAHAHAHA.

dengan membawa barang Hanna, dan makanan Hanna dan Nana. ok, aku yakin korang terbelit belit lidah bila sebut banyak2 kali nama Hanna dengan Nana ni. *macam gile kan aku g lawat 2 org ni? padahal da tiap2 hari jumpe.

bila da jumpa, senyap pulak! dalam kereta, lebat bukan main! ouh, hipokrit. makan2. macam malu2 pulak. aku xde kat situ pun nak gelabah. *ok, aku sangat bangga aku sangat diperlukan ketika itu. HAHAHAHA

then, gerak pergi KMB. unplanned. pergi tanpa tahu arah tuju. macam orang gile. tapi sampai jugak. lebih hulu dari KMS ok. agak usang dari KMS. ihikk. TAPI, x dinafikan. budak2 lelaki kt situ, major hensem. aaawww~! haha. ok. bukan. tak dinafikan, budak2 International Baccalaureate World School, memang pandai2. gile pandai. jangan nak mengade nak debat2 dengan mereka.

ok. aku baru perasan, boboy pakai baju merah hitam and gugurl pakai baju biru. -.-"
air semua sama. terima kasih yang membelanja. tidak dilupakan, roti canai. ngeehh. ;)

di sana kami berborak seperti kawan lama. *asal masuk part KMB aku sangat skema??

beb! x pernah aku bercakap dengan KU. KU beb! dan muslimin2. eh, ex-KU dan ex-muslimin2 kisas. omg. apatah lagi makan se meja dengan dorang! memang di luar jangkaan.

bila da start borak, memang tak berpenghujung la. x sedar diri nanti aku balik dengan 2 lelaki itu. huh.


lastly, kami berlima pun pulang ke KMS utk menghantar Nana dan Hanna. dan setelah aku penat membahan Nana dan ex-muslimin itu. HAHAHAHA.

aku sampai klang pukul 9, dan dalam keadaan yang agak menyeramkan. tetapi aku masih selamat sampai di rumah. Alhamdulillah.

cerita selanjut nya, try la usha2 blog Hanna ke, blog Nana ke, Muslimin 1 ke, Muslimin 2 ke. *ok,world of blog. semua benda nak cerita.

kot2 kalau korang dapat tahu cerita2 selanjutnya, yang xde dalam blog aku. kalau ada, untunglah. kalau tak ada, nasib korang lah. haha.

ok, post yang sangat panjang dari aku. puas! utiliti maksimum.

sekian. :)

Saturday, September 10, 2011

unknown

assalammualaikum. di dashboard masing2,(bg yg follow aku) mesti ada update post dari aku kan? dan semesti nya ada optional utk anda, sama ada utk buka blog aku atau terus scroll ke bawah utk tgk update org lain. :)

..........................................................................................................................................................................

nak berkawan, jangan memilih. yg cantik2/hensem2 je. yg pandai2 je. yg kaya2 je. jangan letak syarat. please. ikhlas berkawan. aku paling benci orang memilih kawan.

kau ingat kau HOT sangat nak member perfect je?? kau pun macam sakai!

sedar diri please. *untuk aku dan semua yang membaca.
..........................................................................................................................................................................

"kalau xde org nak, baru ak balik kat kau"

ok.

terang terangan kn? jelas, nyata dan terang. izhar di situ.
maksud ny: aku pilihan terakhir. the last choice.

kire aku = pakai buang?
tp aku x kisah sebab aku sayang.

cinta itu buta. ke aku yang mengalami ke'buta'an?
mabuk cinta. ke aku yg mabuk?

cinta? *eewwww! x tipu, aku pun geli. tp bila kau alami sendiri, kau akan tahu kau x perasan ia berlaku.*

gile desperate.
dengan manusia sampai macam ni sekali?

memang aku gile. dan aku x suka ke'gila'an aku nih. i want to stop it. serius. but, how?

..........................................................................................................................................................................

kawan aku kata, dia x percaya apa yang aku cakap. tapi dia masih berkawan dengan aku.

kawan aku kata, aku teruk. tapi dia masih berkawan dengan aku.

kawan2 aku tahu, mulut aku 'laju' je cakap. tapi dorang masih berkawan dengan aku.

kawan2 aku tahu, aku ada macam2 keburukan kelemahan lain. tapi dorang masih berkawan dengan aku.

hari ini. bila difikirkan balik. aku terharu. :') TERIMA KASIH. x tahu nak bagi ucapan apa lagi.

sahabat2 yag betul2 kenal aku je, yang tahu aku macam mana. kan? ihiikk. :D

..........................................................................................................................................................................

aku merancang, nak buat;

-twitter
-tumblr

betul lah kot atas kajian2 yang pernah dilakukan.

remaja memang mudah terpengaruh dengan kawan2. wangi kawan, wangi la aku. busuk kawan, busuk la aku.

remaja memang suka cuba perkara2 baru.

tapi, semua masih dalam perancangan. kalau ada masa dan idea, aku buat.

..........................................................................................................................................................................

actually, maaf buang masa korang untuk baca tah pape nih. bak kata farah, 'kalau nak buat status, entry, bia dari hati. bukan untuk publisiti murahan.' ok. da x ingat sangat ayat die.

sekian. :)

Saturday, September 3, 2011

Tulus ikhlas

X terlambat lagi kan?

Selamat hari raya aidilfitri. :)
maaf zahir dan batin.

Mohon maaf atas ketelanjuran kata2 di blog ini atau cakap2 secara live.

Mohon maaf atas keter'over'an emosi kt mane2 entry dlm blog ak ni.

Biase la nisa, kadang2 over x ingat dunia akhirat.

Maaf. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^