follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Sunday, September 18, 2011

smKaKs-Kisas-Kms-Kmb = 4k

hello babies~! how are you? hope all of you in the pink of health. :) as usual, i wanna make a 'report' about what i've done recently. *amboi nisa, lepas balik kmb, speaking pulak die. HAHA.

kembali kepada nisa yang asal.

macam2 benda aku buat bulan ni. aku rasa aku sangat aktif ok. aktif dengan aktiviti2 formal/xformal, rasmi/x rasmi. *same ke?? formal-rasmi? xkn? heh.

first of all, Kolej Matrikulasi Selangor punya cerita dulu.

Majlis Makan Beradab Unit Dinamika.


yaeh. itulah dia slideshow nya. apa yang anda lihat, in the first sight, slideshow macam boring kan? actually, memamg bosan giler pun! em, majlis formal kan. so normal lah kalau dia membosankan.

baby! show yang dorang buat malam tu macam haram! ok, kat sini bukan nak kata pasal halal or haram ok. nak cakap, persembahan yang dorang buat, bosan gile. lawak x jadi, nyanyi x berapa nak sedap. nasib baik makanan dia, boleh la tahaannn.

btw, aku sedar, kalau aku nyanyi pun x sedap gak. buat klaka pun xde orang nak gelak. aku sedar diri ok. sebab tu aku x memalukan diri aku buat persembahan malam tu.

more picture, kat facebook aku.

next, SMKA Kuala Selangor + Kolej Islam Sultan Alam Shah

Jumpa Nora Before She Go To Jordan.

sebab apa aku post? sebab sangat susah nak jumpa nora ok. busy sangat. jarang2 jumpa or chatting. sebab ini salah satu aktiviti aku. keluar dari KMS, pergi jusco bukit tinggi, penat ok. sebab ini belog aku. so, sesuka hati aku la nak post apa. *baca dengan nada yang c0ol please. jangan marah2. :)

sorry nora menyusahkan kau hari tu. *ok, actually, aku x taw nora baca belog aku ke tak.

kembali kepada Kolej Matrikulasi Selangor.

Malam Pesta Tanglung.

malam tu, BEST gile. konsert/persembahan dia, co0l giler. kau bayang la, budak2 CINA buat show pegang2 tangan beb laki perempuan! *x ya nk heran sangat la kn kalau dorg nk pegang2 tangan pun.

sebab apa best show malam tu? sebab budak2 cine tu sporting. sebab budak2 cina tu berani pegang2 tangan laki perempuan depan lecturer. memang hot gile budak2 melayu x ley buat macam tu. HAHA. *aku x termasuk ok. sebab xde tangan laki nk di pegang. HAHA.


main lantern macam budak2. hey! kaorang2 pernah main ke??


malam tu jugak aku baru tahu pasal berkaitannya moon cake dengan full moon. berkaitnya moon cake dengan cina. moon cake = reunion cake.

more picture, kat facebook aku.

the hot story is, Kolej Matrikulasi Selangor + Kolej Mara Banting = KISAS

Bermula Waktu Tengahari Hannan Sehingga Ke Malam Hannan.

hatta, bermula la kisah, arakian nya. HAHAHA.

seorang muslimin kisas, eh, ex-muslimin kisas ambil aku kat klang. *wow! aku keluar dengan budak kisas doe!

then, zuhur di Masjid Sultan Suleiman. menunggu seorang lagi ex-mulimin kisas utk join kami. *ok, aku keluar dengan 2 org muslimin kisas.

then, kami meneruskan perjalanan ke KMS. wink wink ;) setelah aku dibahan macam orang gile dalam kereta manual berwarna putih itu, akhir nya sampai juga kat KMS. wink wink wink ;D HAHA.

then, jumpa la Hanna dan Nana. motif sebenar ok. bukan motif aku, tapi motif muslimin itu. wink wink wink wink wink! :DD HAHAHAHA.

dengan membawa barang Hanna, dan makanan Hanna dan Nana. ok, aku yakin korang terbelit belit lidah bila sebut banyak2 kali nama Hanna dengan Nana ni. *macam gile kan aku g lawat 2 org ni? padahal da tiap2 hari jumpe.

bila da jumpa, senyap pulak! dalam kereta, lebat bukan main! ouh, hipokrit. makan2. macam malu2 pulak. aku xde kat situ pun nak gelabah. *ok, aku sangat bangga aku sangat diperlukan ketika itu. HAHAHAHA

then, gerak pergi KMB. unplanned. pergi tanpa tahu arah tuju. macam orang gile. tapi sampai jugak. lebih hulu dari KMS ok. agak usang dari KMS. ihikk. TAPI, x dinafikan. budak2 lelaki kt situ, major hensem. aaawww~! haha. ok. bukan. tak dinafikan, budak2 International Baccalaureate World School, memang pandai2. gile pandai. jangan nak mengade nak debat2 dengan mereka.

ok. aku baru perasan, boboy pakai baju merah hitam and gugurl pakai baju biru. -.-"
air semua sama. terima kasih yang membelanja. tidak dilupakan, roti canai. ngeehh. ;)

di sana kami berborak seperti kawan lama. *asal masuk part KMB aku sangat skema??

beb! x pernah aku bercakap dengan KU. KU beb! dan muslimin2. eh, ex-KU dan ex-muslimin2 kisas. omg. apatah lagi makan se meja dengan dorang! memang di luar jangkaan.

bila da start borak, memang tak berpenghujung la. x sedar diri nanti aku balik dengan 2 lelaki itu. huh.


lastly, kami berlima pun pulang ke KMS utk menghantar Nana dan Hanna. dan setelah aku penat membahan Nana dan ex-muslimin itu. HAHAHAHA.

aku sampai klang pukul 9, dan dalam keadaan yang agak menyeramkan. tetapi aku masih selamat sampai di rumah. Alhamdulillah.

cerita selanjut nya, try la usha2 blog Hanna ke, blog Nana ke, Muslimin 1 ke, Muslimin 2 ke. *ok,world of blog. semua benda nak cerita.

kot2 kalau korang dapat tahu cerita2 selanjutnya, yang xde dalam blog aku. kalau ada, untunglah. kalau tak ada, nasib korang lah. haha.

ok, post yang sangat panjang dari aku. puas! utiliti maksimum.

sekian. :)

8 comments:

Hanna Adzhar said...

Naaakkk lagi! hahaha
Anyway, mmg unpredictable lah.

Epola said...

aku skip bace part kmb je. haha. good one nisa. likee3!

*wehhh aku sorang je telebih ayu pkai baju kurunggg. =.= lols

krolrijal said...

epola: bajet ayu..haha

.::nisa::. said...

hanna: kalau nk lagi, suruh dorang datang sini lagi lah. haha

epola n krolrijal: da mmg die ayu, ko nk bising2 ap tangok?? haih.

Nora Maizura said...

aku bca la blog kaw :)

.::nisa::. said...

nora: terima kasih Nora.. isk. terharuu.

Farah Razak said...

shoot ! nak ikut ! HAHA. amboii. :P

.::nisa::. said...

farah: hot kaaannnn?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^