follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Thursday, December 8, 2011

update.

assalamualaikum. :)
laameeeee nyeee x update! hati ak sangat lah meronta2 nk buat post baru. mcm2 cerita kt otak ak skrg ni nk cerita kt SELURUH DUNIA! haha. over x?

1) Ombak Rindu. da bace novel die? da tengok belum movie die? belum?? Weh! ak syor kan, pergi lah tengok. SEGHIYUS best! lg2 ad plak Aaron Aziz. halamak haaaihh~. ak tgk time first day die release. pkul 3 ptg. hari khamis. haaa, bukan time holiday taw. hari weekdays biase. menarik nya 1 dis 2011 pd hari khamis tu, kelas ak habis pkul 12. then, ak ngn classmate ak, syahira, awin n elisa trus outing. dari banting, aku ulang, dari BANTING, gerak g JJ BUKIT TINNGI. sejam 15 mnit perjalanan. sanggup u. semata mata nk tgk Ombak Rindu. aaww! dan2 balik lebih pukul 7. the conclusion is, aku kene block outing/balik bermalam 10 hari bermula 2 dis. kire lah smpai bile. -.-"

2) kelas ak dapat satu berita sedih keesokkan hari nya. ibu kepada classmate aku, syarifah syahirah izzati telah kembali ke rahmatullah. Al-Fatihah. then, hari sabtu tu, 3 dis, aku, syahira, awin, elisa, wan zarif dgn syafiq pergi melawat syarifah kt sabak bernam nun. Ya Allah,hanya Allah je lah yg tahu mcm mane perasaan syarifah time tu. ak tgk die pn ak sedih. bile dengar cerita die, lagi la ak nangis. dak2 laki dua ekor yg ikut tu, pn dah merah2 mata.

part sedih habis dah.

3) lepas balik dr rumah syarifah, ktorg sambung jalan2. alang2 da smpai sabak bernam kn, naik kereta plak. walaupun 6 orang satu kereta persona tu. 6 ORANG. dr kanan, ak, awin, elisa ngn zarif berhimpit himpit kt belakang. gile sempit lah!


kitorg pergi rumah zarif. alahai casanova nih! kt rumah punye lah soleh! sidai baju, kemas rumah, cuci pinggan, menyapu. mmg xrupa casanova KMS lgsung. hilang title bile kt rumah. HAHA. mmg x duduk diam lah.

then kitorang gerak rumah awin plak. rumah kampung. ya Allah, punye lah elisa, syahira ngn syafiq terkinja kinja kt rumah awin tu. di sebabkan dorg2 ni anak bandar, BETUL2 BANDAR, budak ampang ngn kajang. tgk angsa pn xbrani. HAHA. petik jambu kt pokok, semangat gila! mmg klakar tgk dorg depan mata. batak kampung. HAHA. *boleh laa aku nk kutuk2 dorg, sbb dorg xtaw blog ak. HAHA.*

smbung plak, g sawah padi. si elisa teringin sangat2 nk pijak lumpur sawah tu. HAHA. klaka gile ah. terbayang bayang kt kepala ak skrg nih.


otw balik tu, smua da bising dah. mane nk pergi plak lepas ni. sbb kalau balik banting, konfem2 x lepas. dahla keluar pg td scara haram. kene block kan. hikhik. dan2 da smpai bukit tinggi, ok lah. kita g alamanda. konon dak laki 2 ekor tu nk tgk ombak rindu, tp semua full house. pkul 12 am pn penuh. DAN kt situ time tu jgk la, gastrik ak dataaaaaaang. duduk kt alamanda just duduk menunggu syahira ngn awin cari ubat gastrik ak kat guardian. lame la jgk. then zarif ngn syafiq terpaksa la jaga ak. aww. terharu nyah! :')

mlm tu tido rumah kakak syahira. of coz la enam2 org tu duduk satu rumah. aku duduk serumah dgn dak laki classmate ak! serius. xtaw nk gambar kn mcm mane. dah la plak x prepare bwk baju or seluar lebih. dr melawat syarifah kn, of coz la pkai bju kurg. dan2 ak kene pkai kain batik. dah la xreti pakai. mmg HARU! free2 je zarif ngn syafiq nmpk akmcm tu. kalau dgn prmpuan ak xkesah lah kn. tp ni.... huh.

4) result final exam semester 1 dah pun keluar. 6 dis hari tu. ap yg mampu ak luah kn. ALHAMDULILLAH. :)

5) sekarang, tgh cucuk2 pasang skandal baru. dgn siapa? dgn ramai org. HAHA.

6) hey! dak basketball num 4 yg aku usha time kakom aritu, ak dah dapat num fon die laahh! walawei. hebat x ak carik num fon die? bdk nibong tebal. kolej matrikulasi teknikal kedah. korek2 pny korek, die kawan Aziz KR khalid rupe nya. huh. *sape2 yg nk tahu, g lah tny aziz, sape Asyraf Rosli.* nsib baik da ada awek, kalau x, ak cop die jd skandal ak. HAHA. *hanna kate muke die mcm munir. TAAKK LAAHH! asyraf comel lagi. huh.*

7) cakap psal kakom, aku kan jd SUKARELAWAN kn. HEP (hal ehwal pelajar@admin) kolej ak, belanja semua, aku ulang. SEMUA sukarelawan, atlet n pegawai KMS yg terlibat kakom pergi A Famosa Water Park isnin depan. SECARA PERCUMA! walawei. total semua 800 org. 20 buah bas. gile kentang kan? sbb tu aku sayaaaang banget sama KMS! love u sooo much much much! HAHA. :D

dah habis semua cerita kot. next post, insyaAllah ak letak gambar lain plak. puas hati tulis panjang2! HAHA. sekian. ;)

p/s: tgh kt library. konon nk buat mind map eko, study skali sbb mlm ni ad kuiz. tapi bile da connect internet, 'melayang layang' mind map ak. HAHA.

4 comments:

Hanna Adzhar said...

serious aku kata macam tu ? ok. mungkin waktu tu tgh mengantokk :p HAHA

krolrijal said...

adoi nisa2...
pandai tol ko cri num tpon org kan..haha

Liyana said...

hik.
tahniah 4 flat yaww.haha.
ak x dpt bayang elisa ngn syahirah pegi masuk kampung.LOL.

ehh,untuglah dapat pergi a famosa.hahahaha.best x main waterpark.?:PPP

.::nisa::. said...

hanna- ko x mengantuk time tu! kitte kt library kn.

krolrijal- seriusly! ak pn xtaw dr mane ak dpt anugerah senang benar nk cari num org. haha.

liyana- cis! ko perli ak eh? btw, mmg klaka gile muke elisa ngn syahira bile nmpak angsa kt rumah awin. HAHA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^