follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Thursday, January 26, 2012

sweet sebelum, sour selepas

hello, hai. :)

sejak kebelakangan ni, aku asyik la mengalami benda yg sweet2. dan aku juga melihat benda yg sour2. *ap ke bahase?* em, apa yg aku maksud kan ni? teruskan membaca. #bukan pengalaman sendiri.

situasi sebelum dan selepas kawin.

1.
sebelum-
GF: awak, boleh x ambil kan bola boling yg  warna hijau kat lane sebelah? segan la nk minta. awk minta kan boleh?
BF: ok. sekejap eh. *bangun dan terus minta kat orang lane sebelah.

selepas-
ISTERI: abang, ambil kan kuih donut kat meja sebelah. teringin laa..
SUAMI: la, ambil la sendiri. orang meja sebelah tu bukan makan pun.

2.
sebelum-
GF dan BF terpaksa tukar lane boling sbb technical error. si GF tengah kemas barang2 dia yg banyak. handbag, tisu, gula2, handfon. semua benda kena pegang, penuh tangan. alamak! kasut kt bawah kerusi. tangan dah penuh.
BF: xpe awak, saya bawa kan kasut awak g lane sana. :)

selepas-
SUAMI dan ISTERI nak balik ke kampung.
ISTERI: abang, tolong angkat beg baju anak2 ni. mengah saya nak ulang alik pintu rumah-bonet.
SUAMI: awak x nampak ke saya buat apa ni? kereta ni kene panas kan enjin lagi.

3.
sebelum-
GF: saya teringin la nak makan secret recipe.
BF: jom. saya belanja. awak makan la apa yg awak suka.

selepas-
ISTERI: abang, saya teringin nak makan mee goreng mamak kt depan tu.
SUAMI: pergi la beli bayar sendiri.

4.
sebelum-
makan kongsi2 pinggan, sudu, garfu. makan suap2. air kongsi straw, cawan. aiskrim cornetto sebiji, makan kongsi dua orang. sehati sejiwa. #konon nya

selepas-
makan minum, pinggan cawan asing2. kalau boleh suami isteri ada pinggan khas masing2. x boleh orang lain guna.

5.
sebelum-
GF: awak,awak! cantik x baju ni? *sambil mendekatkan baju yg tersangkut di hanger, ke badan.
BF: awak pakai apa pun cantik. awak kan sweetheart saya yg cute. ;)

selepas-
ISTERI: abang, cantik x? *sambil mendekatkan baju yg tersangkut di hanger, ke badan.
SUAMI: ei, apa awak ni? x sedar diri ke nak pakai baju mahal2 macam tu?


em, ni sedikit sebanyak apa yang aku tahu la kot. maybe jugak situasi di atas terjadi di sebabkan terlalu lama bercinta dan couple. so, that's why it happen like that. harap2, nanti bila aku da kawin, x terjadi la benda2 yg sour ni. kita semua harap yang sweet2 je kan? tp tipu la kalau dalam hidup ni xde cacat langsung.

sekian. :)

p/s: doakan saya dan kawan2 can do our best in midsem exam. pray for us! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^