follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Monday, December 31, 2012

my 2012

ya Allah! dah habis dah 2012? sekejap nya rasa. macam baru je semalam update post 2011, pasal siraj kawin. herm, dah besar dah pun anak dia nye puunn. Umar Rayyan nama nya punn. eh? tiba-tiba pasal siraj pulak kan.

2012- its all about money!

apa aku nak cerita pasal 2012 ni, tak sangka dah habis matrik dan sekarang dah dalam universiti. well, time cuti matrik-universiti 6 bulan tu aku tak kerja. duduk rumah, makan tidur tengok tv online. ambil lesen motor. dah settle pun. tapi sampai sekarang tak berani lagi bawa motor atas jalan besar. sigh.

aku plan 2013 nak ambil lesen kereta pulak. then nak conquer kereta satria yang terperuk dalam rumah tu. dapat jpa je, aku nak renew roadtax, habis kan hutang dia bagai. phew, semoga tercapai. amboi, tinggi cita-cita!

nak tahu something tak? aku rasa tahun ni, aku banyak gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa shopping! ada sale je, shopping. tak ada sale pun shopping. tak kisah la kat mana-mana pun. pasar pagi, pasar tani, pasar raya, shopping complex. semua lah. semua! memang aku rasa tahun ni banyak gila guna duit untuk shopping.

lately, year end sale pun, beli baju, tudung 6 helai, kasut sepasang, selipar sepasang, cardigan. tapi bila total, rm (20 + 36 + 25 + 20 + 10) = rm 111. eh? takde la banyak sangat kan? ekeke. tapi bila tengok almari aku kat UM ni, penuh. duduk dekat-dekat tempat macam ni, dengan Mid Valley nya, Jalan TAR nya, Times Square nya,  memang habis la duit aku.


lepas tu, makan 2012 ni, nak mewah-mewah je. full house, the garden, wonder milk, nandos, kenny rogers, dubu-dubu. snack pula nak subway, chatime je. kfc, mcdonald tu dah macam makanan mingguan dah.





haa, nampak kan bukti-bukti dia? semua ni 2012 punya cerita. terasa dah lama kan? tak. sebenar nya still di tahun yang sama. nak cakap membazirnya aku sampai cover notebook pun aku beli. tak masuk printer, external printer, ink-ink dia lagi. ohhmai. -.-"



2012 juga tahun terakhir aku BELASAN tahun. kecoh pulak kan? dulu nak masuk umur 10 tahun tak bising pun? hahaha. well, dah besar makin mengada. normal. eh?

budak-budak ni betul-betul buat aku rindu. sampai bila-bila aku ingat moment ni. kami meninggalkan kesan yang besar dekat datran KMS tu. penuh tepung! haha. aku bangga je esok nya time datang kelas pagi tu sebab kesan tepung berukuran 10 meter persegi masih kekal. hahaha.


dan 2012 juga la saya menjalinkan hubungan yang baru dengan seseorang. ececey. PADAHAL!! well, dah duduk university, dekat pula dengan dia ni, memang lagi banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak la duit aku jalan kan. btw, dia suka buli aku! mentang-mentang aku kecik dan tidak berdaya. isk isk.


macam bapak orang kan? kehkehkeh. tapi sekarang da macho sikit dah. tough gituw. kauorang, cam muka dia ni betul-betul. kalau dia tinggal kan aku, kita bunuh dia ramai-ramai.

well, dah cukup panjang dah kot? aku harap 2013 menjadi tahun yang lebih baik. lebih banyak memori-memori indah tercipta. tahun kejayaan. tahun keberkatan. aminn.

biasa lah, entry nisa tak pernah pendek, pendek kalau mengada-ngada je. sekian. love you-olls!!


p/s: azwien kata aku dah jauh dari pangkal jalan.

4 comments:

.rai.di.sini. said...

all the bestt exam :)

.::nisa::. said...

Rai: terima kasih! :D good luck utk kau jugak rai!

NHS said...

aku nampak kata-kata azwien kat bawah tu. mehehehe

.::nisa::. said...

NHS: hehe, sepatut nya aku kena buat kecik lagi kot? haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^