follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Tuesday, June 25, 2013

Datang dan Pergi

cewah. tajuk tak boleh nak over lagi. HAHA. nak tahu sebab apa? *haaaa, tukar mood happy! excited gila nak cerita*

time aku tengah down gegila, macam-macam jadi kat aku. dan it was like satu pintu tertutup, banyak lagi pintu lain yang terbuka. haaa gittuw. HAHA. start kena ignore, aku kerap makan dekat food court seorang diri, sambil tengok tv. nak tenangkan fikiran sebab down kononnya.

firstly, tengah makan sorang-sorang, tiba-tiba ada budak DQ datang, nak promote barang katanya. tapi awal-awal dia buka cerita je, aku dah tak nak dengar dah. MLM, siapa nak dengar? aku dah la tak minat langsung pasal MLM. tapi lepas tu dia pancing aku,

"kalau kita jadi kawan boleh? tak nak tinggalkan nombor ke? kalau ada promosi ke apa, saya boleh contact awak." -kata budak DQ yang bernama Hafiz itu.

memang tak la tiba-tiba aku nak tinggal nombor kat orang yang baru kenal kan. tapi lama juga la dia teman aku makan. aku pun takut lama-lama, sebab sampai dah tahu nak cakap apa. siap kenalkan diri, aku tanya nama dia siapa, belajar mana. sampai krik krik lah. tapi nasib baik, muka, em, boleh laa. kemas. budak DQ kaannn.

beberapa hari selepas itu, aku dinner dengan Zaim pula. selalu juga la sebenarnya dinner dengan Zaim ni. sama ada saja teman makan, or nak borak-borak lepak-lepak. kalau lepak dengan dia, ada dua nama la yang mesti sebut. Alif dan Liza. Alif laki aku, Liza ni bakal bini Zaim. yang kelakarnya, masing-masing tanya khabar couple masing-masing.

ayat wajib zaim kat aku, "kau dengan Alif macam mana sekarang?". aku ni dah la tengah down, bila ada orang tanya macam tu, em, memang aku cerita semua benda lah. and aku cerita la kejadian yang aku alami time Hafiz datang, promote MLM semua.

rupa-rupanya si zaim ni pun join MLM ni, dan Hafiz tu kawan dia. -.-" dan dan dan Hafiz ni pun cerita benda yang sama kat zaim, pasal dia promote MLM kat budak perempuan yang makan seorang diri di food court. *aku lah tu*

lepas tu Zaim kata, Hafiz kirim salam. time tu, aku macam OMG OMG OMG! dah lah tengah down, ada orang kirim salam. then Zaim kata Hafiz tinggalkan number phone. aku macam OMG lagi. tapi aku tolak. aku cakap kat Zaim, Hafiz tu macam baik sangat la. budak DQ pula kan. kalau ada jodoh, ada lah. muehehehe.

lastly, weChat. baguih weChat ni. lagi-lagi look around. boleh berkenalan dengan orang yang berada berhampiran dengan kita. tengah aku boring-boring tunggu si Alif bagi mesej, yang tak mungkin dia nak bagi, aku main la weChat. jadi, ramai laaaa yang HI kat kita. kalau aku rajin, aku reply lah. tapi tak accept friend. reply HI je.

mula-mula aku accept sorang ja. Metz nama dia. budak UM, fac Alam Bina, umur 21 tahun, asal Sabah. haaa. complete kan? sekejap je chat dengan dia. sebab macam krikkrik ah. contact dia still ada, tapi dah tak chat dah.

secondly, aku TERaccept. mula-mula aku nak reply HI je. entah macam mana, serius tersalah tekan accept. biasanya orang yang HI nidia request friend sekali. jadi sebab aku dah teraccept jadi friend, kalau aku remove balik, kecik hati pula orang yang request tu. memang time ni aku OPEN gila. berhati terbuka untuk menerima rakan-rakan baru. gittuw.

cerita dia bermula chat macam biasa. wechat id Tepung Bungkus. *boleh cari la kot kalau nak tahu siapa. entah* lepas tu dia start bagi gambar dia. haaaaaa, memang comel lah. aku memang suka orang pakai spect ni. dengan muka macam nerd-nerd sikit. mengada la ajak makan.

tup tup, memang keluar makan betul. dah la tengah down, ada orang ajak makan, aku on je la kan. bila depan-depan kau, haaaaa melted gila! sumpah, aku macam nak pandang dia je sepanjang makan tu. tapi malu kot. tunduk-tunduk lagi. tapi rancak la cerita semua. start dari tu, aku paggil dia Hensem.

lepas tu ada keluar makan lagi, dan tengok wayang. 3 kali jumpa, baru tahu details si hensem ni. nama dia Ghazali, budak UM, umur 23 tahun, fac Sains Sukan, asal Port Dickson. dengan birthday semua aku tahu, sebab kantoi ic. haaa, complete lagi kan? hakhakhak.

malangnya, se hensem-hensem diadia dah final year, dan next sem adalah final sem untuk practical. mean, aku dah tak jumpa dia lagi lah! sumpah sedih. dah la mula-mula jumpa time start study week, last jumpa seminggu sebelum aku balik. memang dah tak jumpa lagi la. tapi tapi tapi, dia practical dekat Setia City Mall je. mwahahahahaha *evil laugh* nampak tak apa maksud dia? weh, dekat gila dengan rumah aku weh! kalau boleh, nak je aku suruh dia sewa bilik dekat rumah aku ni.

haa, tu je lah cerita disebalik dan sepanjang tempoh down aku. tak ada lah down sangat bila dah jadi macam-macam kan? kuikuikui. tapi semua datang dan pergi. macam tajuk entry aku lah. tak kekal kek hati den ni haa. *loghat negori sombilan, sebab hensem orang PD* alkisah dia, aku takut aku sakit hati lagi plus aku sayang kek Alip Pahmi tu lagi.

maap la Alip Pahmi eh, den curang. sebab den kena ignore dengan ekau. tapi sekarang, dengan ekau ekau sekali den tak maw serious dah. walaupun sekranag ekau baik jo dongan den, den takut kena ignore lagi. menangis tak berlagu lagi cerita dia. den tengah berwaspada ni.

sekian sahaja cerita Happy saya! apa apa pun, Hensem sangat hensem di mata saya. awwwhh. if he could read this. :') <3 nbsp="" p="">
bye!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^