follower. :)

Assalammualaikum :) Welc0me t0 my bl0g. Aku suka p0st entry mengikut apa yg terlintas kat dalam 0tak aku. And of course semua cerita pasal diri aku. Aku suka pasang background music kat bl0g aku dan selalu tukar2 ikut mo0d. WARNING ; PUBLIC DIARY.

Saturday, April 26, 2014

kalau

Kalau lah aku tak undur diri
Kalau lah aku minta kau stay
Kalau lah aku berusaha untuk rebut kau
Kalau lah aku berusaha lebih sikit untuk pikat hati kau
Kalau lah aku tak minta kau cari orang lain
Kalau lah aku pujuk kau
Kalau lah aku boleh ubat hati kau
Kalau lah aku boleh jaga hati kau
Kalau lah aku buat kau sentiasa bahagia
Mesti kau milik aku sekarang dan selamanya

Hey, aku pernah letakkan kau dalam masa depan aku
Membayangkan bersama keluarga baru

Masih menunggu
Kalau-kalau kembali
Kalau-kalau kau boleh jadi milik aku sekarang dan selamanya

#SembangKalau
#PostKhasJiwang


Saturday, April 19, 2014

"good things come to those who wait"

assalamualaikum.

tajuk di atas merupakan quote. diberi oleh seseorang. anonymous. macam biasa, dia nak nasihatkan aku pasal searching and looking for a patner. macam biasa, semua sebab meroyan dekat Tuider. *aku kena hentikan benda yang dah terbiasa ni. tapi kadang-kadang termeroyan.*

aku nak relate, quote yang orang tu bagi, dengan kehidupan seharian aku.

lately, aku pergi kelas naik bas. dah lama tak naik kereta. sebab jadual harian tak sama dengan roommate aku. nak dijadikan cerita, kolej aku, kolej 11, kolej hujung sekali. paling dekat dengan terminal bas. jadi kalau bas datang, bas tu kosong, dan kami akan jadi penumpang pertama sebelum pelajar kolej 5, 12 dan 1 naik.

oleh kerana kolej kami jauh terceruk dari fakulti yang berdekatan dengan UM Sentral, makanya, ramailah pelajar-pelajar dari kolej 11 yang menaiki bas untuk ke Fakulti di Sentral. sampai satu tahap, bila kami semua naik, PENUH satu bas. dan masih ada pelajar kolej 11 yang tak dapat naik. apatah lagi kolej 5 dan 12. tapi yang tertinggal tu cuma 6 7 orang lebih kurang.

maka bersesak-sesak lah kami dalam bas yang pertama, sebab pakcik bas tu sumbat selagi boleh. sangat disadvantage. dengan campuran pelbagai wangian minyak wangi. sumpah pening. tambah pulak yang berdiri. pakcik tu bawa macam orang gila. lap dekat selekoh, habis semua penumpang yang berdiri terjerit-jerit. uwoooo~

sampai ke destinasi aku di hadapan Fakulti Kejuruteraan, aku turun je, tak lama lepas tuaku nampak ada lagi satu bas. bas kedua dari arah kolej aku. dan dalam bas tu kosong! means, cuma baki 6 7 orang dari kolej aku dan beberapa pelajar kolej lain. tenang je situasi nya. tak bersesak. semua orang dapat duduk. nampak 'sejuk' je suasana dalam bas tu.

see? nampak tak relation dengan tajuk. 6 7 orang tu sanggup TUNNGU sekejap walaupun semua orang tergesa-gesa, tapi the good thing nya, mereka tenang di dalam bas yang kedua.

dah maghrib. kali ni lain pula ceritanya. solat jangan ditunggu ditangguh. sekian.

Sunday, April 13, 2014

Book Review

Assalamualaikum!

keberadaan aku di semester yang kedua di tahun yang kedua ijazah sarjana muda perakaunan sudah sampai ke pertengahan. pejam celik, cepat sungguh masa berlalu, cepat sungguh duit tajaan JPA habis. KAH KAH!

cuti seminggu tak banyak benda aku buat selain tidur, layan twitter, makan, dan tengok tv. arakian masih berbaki rm100 baucer buku 1 malaysia, tak tahu nak buat apa. semasa teman member berdating, aku usha-usha MPH Setia City Mall yang havoc. muncul mentol bercahaya.


bagaikan muncul sinar terang dari rak buku, lalu aku angkat dan baca muka surat tengah sehelai. kelakar. memang kena gaya bahasa yang aku minat. tajuk macam romantik, macam geli-geli pun ada. apa jadahnya baca pasal SPERM. berudu. cover macam cerita seram, thriller. DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER. haaa, baru kena idiom ni.

4 bintang guwa bagi dari 5 bintang. ringan. buku tak berilmutak banyak info. cerita dia boleh bawa aku masuk satu dunia asing penuh imaginasi. ini rupa nya perasaan membaca. aku gelak berdekah secara tiba-tiba masa baca buku ni.

buku ni sebenarnya dah lama publish, tahun 2007, tapi malangnya aku baru discover. kena pula masa aku single, yup, perlu baca bawa imaginasi ke tempat baru daripada teringat terindu dekat si dia.

next, ada lagi 4 novel melayu yang belum sempat dirogol dirabak-rabak. seminggu ni, satu ni je yang sempat aku merasa nikmat. beli pun dah hujung-hujung cuti. tapi baca sehari je habis dah satu buku.

so, kalau korang rasa nak tenangkan fikiran dengan benda kelakar tapi berilmu dari segi susunan bahasa, boleh pinjam buku aku. pastikan kau dalam area UM la kalau nak pinjam. dan pulangkan.

sekian dahulu. peace.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

enjoy! ^.^